Van Persie: "Mijn zweefgoal was briljant"

Robin van Persie kan niet wachten op de aftrap van Nederland - Argentinië. De spits van Oranje barst van het zelfvertrouwen. "Ik ben ontzettend trots dat we hier nu staan en dat ik in de halve finale de aanvoerdersband mag dragen. We zijn drie keer teruggekomen van een achterstand, dag zegt heel veel over onze ploeg", sprak Van Persie in Times of India. "We zijn klaar voor het duel met de Argentijnen."

Als Oranje woensdagavond wint, krijgt een WK in Zuid-Amerika voor het eerst een Europese winnaar. "Veel mensen denken dat we een mentaal probleem hebben, omdat Nederland nog nooit het WK won. We zijn vastberaden om dat nu in Brazilië te veranderen."

"De hoogtepunten van dit toernooi zijn de opmars van kleinere landen als Colombia, Chili, Mexico en Algerije", ging Van Persie verder. "Dus bereid je er maar op voor dat de lijst met landen die ooit het WK wonnen zich gaat uitbreiden."

Ook de prachtige kopgoal tegen Spanje kwam nog even ter sprake. "Het was het mooiste doelpunt uit mijn carrière. Het was briljant, al zeg ik het zelf. Ik nam een gok, want ik had gezien dat Casillas voor zijn doel stond. Het was dus een soort lob."

Volgens Van Persie was het geen toeval dat Oranje met 1-5 van de wereldkampioen won. "Van Gaal heeft weken met ons getraind op tactiek. Alles wat hij zei, werd in die wedstrijd gerealiseerd. Als je ziet hoe we speelden en hoe fit we waren... Dat is een groot compliment voor iedereen."