Willian: "Dit is niet te verklaren"

Brazilië werd in de halve finale van het WK dinsdagavond afgeslacht door Duitsland. Willian heeft geen verklaring voor de 7-1 nederlaag. "Wat er vandaag is gebeurd, is niet te verklaren", zei Willian na de ruime nederlaag in gesprek met ESPN.

"Dit is een van de onverklaarbare verhalen in het voetbal. Alles ging goed bij Duitsland terwijl bij ons alles mis ging wat er maar mis kon gaan. In negen minuten tijd kregen we vier doelpunten tegen. Daar hadden we geen antwoord op."

"Het was ons doel om de finale te bereiken en de wereldtitel te pakken. Dat zit er jammer genoeg niet meer in", aldus de middenvelder van Chelsea, die geen verklaring had voor de oorwassing. "Iedere speler in onze selectie heeft veel kwaliteit. Alle elf de spelers die Felipão het veld in heeft gestuurd hebben veel kwaliteit. We moeten onze rug rechten. Het leven gaat verder."

"Iedereen was verdrietig in de kleedkamer. Iedereen baalt enorm van deze situatie. We wilden niet dat we werden uitgeschakeld. Maar het leven gaat door. De nationale ploeg van Duitsland heeft dit al vaker meegemaakt. Zij werden al vaker uitgeschakeld in de halve finales en nu zijn zij het die in de finale staan. Dit is een sterke groep. We moeten onze hoofden niet laten hangen."

Zaterdag neemt Brazilië het nog op in de troostfinale tegen de verliezer van het duel tussen Nederland en Argentinië. "Ondanks deze situatie zullen we altijd het shirt van de nationale ploeg eren. In de wedstrijd om de derde plaats zullen we onze kleuren verdedigen."