Van Gelder vindt Robben gevaarlijker dan Messi

Jack van Gelder vindt Arjen Robben een veel gevaarlijker voetballer dan Lionel Messi. "Messi kan niet terugvallen op een enorm sterk elftal", zei de sportcommentator woensdagochtend in het radioprogramma Giel over de Nederlandse en Argentijnse spitsen. "En van dit Oranje is heel moeilijk te winnen."

"Normaal gesproken dan", vulde Van Gelder snel aan. "Na die wanprestatie van Brazilië gisteravond kan ineens alles weer." Dinsdag werd het gastland van het WK tijdens de eerste halve finale met 1-7 ingemaakt door Duitsland.

Het Nederland elftal speelt woensdag om 22.00 uur tegen Argentinië in de tweede halve finale van het WK. "Als we Messi gewoon opwachten, is er weinig aan de hand", vindt Van Gelder.

Wat dat betreft is Van Gelder ook positief over de beschikbare manschappen bij Oranje. "Nigel de Jong lijkt terug te komen." De middenvelder viel na zo'n negen minuten uit in de wedstrijd tegen Mexico wegens een liesblessure, en miste daardoor ook de wedstrijd tegen Costa Rica. Zijn gemis werd door bondscoach Louis van Gaal een 'enorme aderlating' genoemd.

"Dat zou dan opvallend snel zijn", zei Van Gelder. "Eerder dachten we nog dat hij de rest van het WK niet meer in actie zou komen." Mocht Nederland van Argentinië winnen dan wacht dus Duitsland in de finale. Die wedstrijd vindt plaats op zondag en vangt om 21.00 uur aan. De zaterdag is voor de troostfinale, waar Brazilië en de verliezer van woensdagavond strijden voor de derde plek.