Wijnaldum: "Voelt net als vroeger"

Georginio Wijnaldum is sinds de derde groepswedstrijd tegen Chili een basiskracht bij Oranje. De PSV'er is naar eigen zeggen goed bestand tegen de druk op een WK.

Wijnaldum miste een groot deel van het seizoen van PSV door een blessure, maar werd toch uitgenodigd door bondscoach Louis van Gaal voor de WK-selectie. In de duels met Spanje en Australië kwam de Rotterdammer als invaller binnen de lijnen. Daarna volgden basisplaatsen tegen Chili, Mexico en Costa Rica.

De middenvelder geniet van de speeltijd die hij krijgt op zijn eerste WK. Wijnaldum heeft geen last van zenuwen. "Eigenlijk voelt het net als vroeger toen ik als kleine jongen bij Sparta en Feyenoord speelde", zei de negenvoudig international tegen het Algemeen Dagblad.

Oranje speelt woensdag in de halve finale tegen Argentinië. Wijnaldum kijkt uit naar de confrontatie met de Albiceleste in São Paulo. "Het maakt nu niets meer uit tegen wie wij spelen. We moeten toch iedereen pakken om wereldkampioen te worden", aldus de aanvoerder van PSV.

"Nee, wereldkampioen worden is niet onmogelijk. Maar veel mensen dachten dat wij de poule niet eens zouden overleven. Nu denken diezelfde mensen dat we wel even het WK winnen. Maar ik zeg eerlijk: ik sluit het niet uit, hoor", besluit Wijnaldum, die in september 2011 voor Oranje debuteerde met een doelpunt tegen San Marino (11-0).