Kuijt: "Van Gaal op alles voorbereid"

Het Nederlands elftal kan woensdag voor de tweede keer op rij de WK-finale halen. Dirk Kuijt is niet bevreesd voor de opponent in de halve finale: Argentinië.

Oranje plaatste zich zaterdag voor de halve finales door Costa Rica te verslaan na strafschoppen. Kuijt was één van de penaltynemers. Net als Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder vond ook de Katwijker het net. De kans is groot dat de routinier ook tegen Argentinië in de basis start.

Sinds de laatste groepswedstrijd tegen Chili heeft Kuijt een basisplaats als vleugelverdediger. De speler van Fenerbahçe kijkt uit naar de confrontatie met de Argentijnen in São Paulo. "We zijn enorm fit en ook in het hoofd is dat het geval", zegt de 101-voudig international tegen het Algemeen Dagblad.

"Dit team heeft veel kwaliteit. Dat gaan we hopelijk ook tegen de Argentijnen laten zien. De winst tegen Costa Rica geeft weer volop vertrouwen. Van Gaal is echt fantastisch, van de eerste tot de laatste seconde is hij op alles voorbereid. Dat zal ook woensdag zo zijn", aldus voormalig Feyenoorder Kuijt.

Kuijt hield tijdens de kwartfinale tegen Costa Rica (0-0) het vertrouwen in een goede afloop. "Ik heb zelf eigenlijk geen seconde aan uitschakeling gedacht. Nooit", aldus de oud-speler van FC Utrecht en Liverpool. Vier jaar geleden bereikte Kuijt met het Nederlands elftal de WK-finale in Zuid-Afrika.