Mascherano angstig voor Oranje

Javier Mascherano speelt woensdag met Argentinië tegen het Nederlands elftal. De verdedigende middenvelder kent de kracht van Oranje. De Argentijnen bereikten de halve finales door afgelopen zaterdag België te verslaan. Tot dusver wist de ploeg maar mondjesmaat indruk te maken op het WK, en Javier Mascherano gaat dan ook niet zomaar uit van een finale plaats.

De verdediger/middenvelder van FC Barcelona kent de kwaliteiten van Oranje. "Zodra ze eruit komen, zijn ze een stuk sneller en sterker dan wij", zegt hij tegen Argentijnse media. "Dat moeten we dus zien te voorkomen, en dat kan door de bal in het bezit te houden."

"Als we dan het spel kunnen controleren, kunnen we gedoseerd de aanval zoeken", vervolgt de oud-speler van Liverpool. "Die speelwijze hebben we ook tegen de Belgen gehanteerd en dat werkte goed. We moeten de spelers van Nederland heel kort dekken."

De aanloop van Argentinië naar de halve finale in São Paulo is overigens niet zonder problemen. Zo is Ángel Di María uitgeschakeld door een bovenbeenblessure en is het de vraag of aanvaller Sergio Agüero eindelijk is hersteld van een hamstringkwetsuur.