Keeperstrainer Hoek: "Ik gaf voorzet voor de wissel"

Frans Hoek deed na afloop van het duel tussen Oranje en Costa Rica een boekje open over de geniale keeperswissel van Louis van Gaal. Hoek laat in gesprek met De Telegraaf weten dat hij samen met Van Gaal al enige tijd bezig was met deze aparte keeperswissel. "Ik geef de voorzet, we bespreken het met de staf en Louis neemt de eindbeslissing."

"Dit is speciaal voor deze wedstrijd besloten, maar we trainen al sinds de eerste training op strafschoppen en bekijken iedere keer weer alle kwaliteiten van de keepers", vervolgt de keeperstrainer zijn verhaal.

Wat Van Gaal al eerder aangaf, wordt nu door Hoek nog eens onderstreept. Jasper Cillessen blijft gewoon eerste doelman bij Oranje. "Beide keepers hebben het fantastisch gedaan. Cillessen pakte die ene belangrijke bal en Krul wist alle hoeken van de penaltynemers, bleef goed lang staan en reageerde alert op alle inzetten."

Cillessen was overigens niet blij met zijn wissel. De Ajacied trapte bij het verlaten van het veld een waterzak om, maar bood later zijn excuses aan voor de gehele selectie.