Scolari: "Neymar voelde benen niet"

Brazilië moet Neymar de resterende twee duels op het WK missen. Bondscoach Luiz Felipe Scolari verklaart dat de schrik er goed in zat in het Braziliaanse kamp.

Neymar ging in de kwartfinale tegen Colombia naar de grond na een knietje in de rug van Juan Camilo Zúñiga. De aanvaller ging per brancard van het veld en werd in het ziekenhuis onderzocht. Daar bleek dat de ster van Brazilië een gebroken rugwervel had overgehouden aan de tackle van Zúñiga.

"Neymar zei tegen Marcelo dat hij zijn benen niet meer voelde", zei Scolari tegen Marca. "Marcelo schrok ervan en riep om de arts. Maar omdat het spel doorging kon hij niet direct het veld op. De blessure van Neymar is een zware klap voor ons. Ik zal het beeld van hem op de brancard nooit vergeten."

"Neymar is onze sterspeler. Hij maakt het verschil voor ons. We gaan hem missen in de halve finales", aldus de bondscoach van Brazilië. Felipão kan dinsdag in Belo Horizonte ook geen beroep doen op aanvoerder Thiago Silva. De centrale verdediger is na een gele kaart tegen Colombia geschorst.

De Braziliaanse trainer hoopt dat Neymar het team kan ondersteunen tegen Duitsland. "Als hij zich goed genoeg voelt, zit hij op de tribune of eventueel op de bank. Het hangt er vanaf hoe hij zich de komende dagen voelt. Neymar kennende, zal hij er zeker bij zijn", besluit Scolari, die in 2002 al wereldkampioen werd met Brazilië.