Brandstofsensor in F1 verbeterd

De brandstofsensor waarover de Formule 1-teams beschikken is verbeterd. Voor de race in Groot-Brittannië heeft Gill Sensors nieuwe firmware uitgerold, zo heeft autosportfederatie FIA laten weten. Op de sensor was veel kritiek omdat deze de stroomsnelheid van de brandstof niet altijd accuraat zou meten.

FIA-directeur Charlie Whiting: "Zoals met elk nieuw systeem heb je kinderziektes en bij de eerste race hadden we ook wat problemen. Maar sindsdien is het aanzienlijk beter geworden. Hier in Silverstone introduceren we nieuwe firmware om de foutmarge, waarvan koude brandstof vermoedelijk de oorzaak was, verder te verkleinen. Hopelijk behoren die problemen met deze upgrade tot het verleden."

Whiting ging ook nog even in op Sentronics dat ook een sensor ontwikkelt voor de stroomsnelheid van de brandstof. "Of er plannen bestaan om volgend jaar een nieuwe sensor te introduceren? We weten van één bedrijf dat ze een eigen variant maken. Als het aan onze eisen voldoet kunnen we het homologeren en dan hebben de teams voortaan de keuze."