WK vandaag - Zondag 29 Juni

Vandaag is de dag van de waarheid voor het Nederlands elftal. Zij zullen tegen Mexico spelen om een plaats in de kwartfinale. Als ze deze plaats bemachtigd hebben kunnen ze later op de avond kijken of Costa Rica of Griekenland uit zal komen als tegenstander in de kwartfinale.

Tijd Thuis Uit Stad
18.00 Nederland Mexico Fortaleza
22.00 Costa Rica Griekenland Recife

Nederland - Mexico

Nederland-Mexico is een terugkerende wedstrijd rondom de laatste WK's van Nederland. In 1998 speelden de 2 landen tegen elkaar in de groepsfase van het WK. Een late gelijkmaker van Luís Hernàndez zorgde ervoor dat Nederland die wedstrijd uiteindelijk niet wist te winnen. In 2006 en 2010 was het voor Nederland twee maal een wedstrijd in het oefenprogramma voorafgaand aan het WK. Deze twee wedstrijden werden wel twee keer gewonnen. In 2010 scoorden de beide spelers die nu bij Manchester United spelen: Robin van Persie en Javier Hernandez. Van Persie was echter 2 keer trefzeker, waardoor Nederland wist te winnen. Voor Mexico is het de eerste keer dat het land de kwartfinale zou kunnen bereiken sinds 1986. 

Costa Rica - Griekenland

Deze wedstrijd is nu al misschien wel de grootste verrassing van het WK. Dat Griekenland door zou gaan was niet geheel ondenkbaar, al wisten de Grieken dit pas in de allerlaatste seconden te bewerkstelligen tegen Ivoorkust. Voor Costa Rica leek het echter een heel karwei om uberhaupt punten te behalen, maar Costa Rica verraste door groepswinnaar te worden met twee overwinningen en een gelijkspel tegen Engeland. Het is voor het eerst dat Costa Rica en Griekenland tegen elkaar spelen. Voor beide landen zou het de eerste keer zijn dat ze de kwartfinale bereiken.

Opmerkelijk

De wedstrijd tussen Nederland en Mexico staat in het teken van de strijd tussen de meest scorende en minst gepasseerde ploeg in de groepsfase. Mexico kreeg in de allerlaatste minuten van de derde wedstrijd haar eerste goal dit WK tegen, terwijl Nederland al tien keer doeltreffend was. Ook opvallend is dat het zomaar zou kunnen dat er evenveel spelers met een PSV-verleden op het veld komen bij Mexico als bij Nederland. Volgens de laatste verwachtingen zullen 'Maza' Francisco Rodriguez en Carlos Salcido spelen, terwijl voor Nederland Arjen Robben bij PSV heeft gespeeld, en Georginio Wijnaldum, die nu bij PSV speelt, vermoedelijk een basisplaats krijgt.