FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 29 juni 2014

Cow Simulator 2014 in Divinity-engine

Na Rock Simulator 2014 komt nu ook Cow Simulator 2014. De game is een mod gemaakt met de Divinity Engine Toolkit. Deze toolkit krijg je wanneer je Divinity: Original Sin koopt. Je kunt single- en multiplayermods maken en deze vervolgens uploaden naar de Steam Workshop.

Deze simulatorgame geldt vooral als een voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is met de engine. Hieronder zie je de toolkit in actie. Het oogt al een heel stuk spannender dan Rock Simulator 2014, wat misschien komt door de moordlustige koeien.

ISIS roept kalifaat uit in Noord-Irak

De extremistische beweging ISIS heeft zondag in het noorden van Irak een islamitische staat uitgeroepen. ISIS, een groep die voorheen vooral in Syrië actief was, is de afgelopen weken aan een opmars bezig in Noord-Irak.

In een geluidsopname die op internet verscheen zei een ISIS-woordvoerder dat de leider van de groep, Abu Bakr al-Baghdadi, de leider is van het nieuwe kalifaat. Hij riep de mensen die in Noord-Irak wonen op trouw te zweren aan Al-Baghdadi en hem te steunen. "De wettelijkheid van alle emiraten, groepen, staten en organisaties geldt niet meer door de uitbreiding van de autoriteit van de kalif en de aankomst van zijn troepen in hun gebieden", aldus de woordvoerder. Het uitgeroepen kalifaat strekt zich uit van het noorden van Syrië tot de Iraakse provincie Diyala, een groot gebied dat grotendeels in handen van ISIS is.

Nu het kalifaat is uitgeroepen wijzigt ISIS ook zijn naam. De laatste twee initialen in de afkorting stonden voor Irak en al-Sham (de Levant). Voortaan gaat de groep als IS door het leven.

Wat in de praktijk het effect is van de aankondiging in de regio is nog de vraag, maar volgens analisten zal het wereldwijd van grote impact zijn op jihadisten. Charles Listing van het Brookings Doha Center zei dat 'onafhankelijke jihadistische bewegingen nu definitief moeten beslissen of ze IS steunen of niet'. "Met de aankondiging van de Islamitische Staat is het duidelijk dat de groep iedere groep die niet trouw zweert als een vijand van de islam beschouwt", aldus Listing. "Deze nieuwe Islamitische Staat heeft nu al steunbetuigingen en tekenen van verzet gekregen van jihadistische groepen in Syrië."

De grootste impact zal volgens Listing op Al-Qaida zijn, de groep die de afgelopen jaren het voortouw nam in de internationale jihad. "Deze aankondiging is een enorme bedreiging voor Al-Qaida en zijn positie als de leider van de internationale jihad."

Leiders overleggen over crisis Oekraïne

De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft zondag overlegd met een aantal Europese collega's over zijn vredesplan voor het oosten van Oekraïne. Hij sprak met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president François Hollande en de Russische president Vladimir Poetin. De Europese Unie beticht Rusland van inmenging in het conflict en stelde Moskou vrijdag een ultimatum. Als Rusland en de pro-Russische separatisten maandag geen stappen hebben genomen om het geweld in te dammen stelt de EU nieuwe sancties in tegen Rusland.

De EU eist dat de separatisten drie controleposten op de Oost-Oekraïense grens overdragen aan de autoriteiten. Daarnaast moet de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa toezien op de naleving van het staakt-het-vuren dat Porosjenko ruim een week geleden afkondigde en moeten de strijdende partijen om de tafel gaan zitten. Merkel en Hollande riepen Poetin op om te helpen dit mogelijk te maken.

Porosjenko liet in een verklaring weten dat hij bereid blijft het staakt-het-vuren, dat hij vrijdag met drie dagen verlengde, te respecteren. Hij maakt zich wel zorgen over het feit dat de separatisten in delen van Oost-Oekraïne de afgelopen dagen toch weer aanvallen uitvoerden op het leger. Hij riep Poetin op de controle aan de Russisch-Oekraïense grens te verscherpen om te voorkomen dat wapens uit Rusland naar de opstandelingen vloeien.

Alle leiders waren het er over eens dat Oekraïne, Rusland en de separatisten 'heel snel' met elkaar om de tafel moeten, aldus de verklaring van Porosjenko.

Anouk bevallen van zoontje

Anouk is bevallen van haar vijfde kind, weer een zoon. Het kereltje luistert naar de naam Sion Jethro. De zangeres, die Nederland in maart verraste met de mededeling in verwachting te zijn, plaatste zondagavond een foto van haar vijfde spruit op Facebook.

"Sion Jethro is ook blij", schreef Anouk bij het kiekje van de baby te midden van Oranje spullen. Het Nederlands elftal kwalificeerde zich zondag voor de kwartfinales van het WK voetbal door te winnen van Mexico.

Wie de vader van Sion Jethro is, is nog steeds een mysterie. Anouk wil niet bekendmaken met wie ze haar vijfde spruit kreeg. De oudste drie kinderen van Anouk, zoons Benjahmin en Elijah en dochter Phoenix, kreeg de zangeres met Remon Stotijn. Zoon Jesiah komt voort uit Anouks relatie met rapper Unorthadox.

NASA lanceert nieuwe CO2-satelliet

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA lanceert dinsdag een satelliet om de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) in de atmosfeer te volgen. Vijf jaar geleden probeerde NASA ook al een satelliet te lanceren om de opbouw van broeikasgassen te volgen, maar deze stortte kort na de lancering in zee.

Met de satelliet wil NASA de uitstoot van CO2 door fabrieken en auto's en motoren in kaart brengen. Een deel van de CO2 die wordt uitgestoten wordt door bomen en de oceanen opgenomen. De rest blijft echter achter in de atmosfeer, waardoor de hitte van de zon wordt vastgehouden in de atmosfeer en de aarde opwarmt.

Met de missie is honderden miljoenen dollars gemoeid. De mislukte lancering van vijf jaar geleden was dan ook niet alleen wetenschappelijk, maar ook financieel gezien een ramp voor NASA. De satelliet die nu wordt gelanceerd is identiek aan die van vijf jaar geleden, maar NASA gebruikt wel een andere raket.

Verstappen ongenaakbaar op Norisring

Max Verstappen heeft dit weekend op de Norisring zijn goede vorm van vorige week doorgetrokken. Na zijn die zeges op Spa-Francorchamps was de Nederlander in Duitsland ook driemaal de beste. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het kampioenschap dat iemand zes keer op rij wint.

Gisteren won Verstappen in het Europees Formule 3-kampioenschap op de Norisring al de eerste wedstrijd en in de tweede herhaalde hij vandaag dit kunstje. De jonge Nederlander was op een drijfnat circuit veruit de beste. De wedstrijd was net als gisteren een incidentrijke met allerlei crashes. Enkele malen kwam de safety car in de baan en halverwege werd de wedstrijd zelfs stilgelegd vanwege overvloedige regenval.

Het deerde Verstappen niet, want ook na de herstart pakte hij de leiding. Tom Blomqvist volgde, maar werd door kampioenschapsleider Esteban Ocon van de baan gereden. Deze mocht een extra ritje door de pits maken en kwam in het vervolg van de race niet voor. Jordan King werd tweede, voor Lucas Auer.

"De omstandigheden waren zwaar, maar mijn start was goed, evenals de snelheid tijdens de race. Tijdens de zwaarste regen ging het bijna nog beter, de balans in de auto was heel goed", toonde Verstappen zich tevreden over de race op zondagochtend.

Ook in de derde wedstrijd ging het goed voor Verstappen. Hij pakte wederom meteen de leiding. Roy Nissany en Jules Szymkowiak raakten elkaar al voor de eerste bocht, terwijl Blomqvist door Jake Dennis in de eerste bocht uitgeschakeld werd. Weer was de safety car nodig.

Ocon reed nu wel een sterke race en deed er alles aan om Verstappen te bedreigen, maar de jonge Limburger gaf geen krimp en reed langzaam weg bij zijn achtervolger om zo de zesde zege op rij te boeken. Achter Ocon werd King derde. Verstappen: "Ik kende een goede start en kon al snel een gat slaan. Uiteindelijk hoefde ik alleen maar te zorgen dat ik uit de muur bleef zodat ik gewoon als eerste over de streep zou komen."

In het kampioenschap leidt Ocon nog steeds met nu 304 punten. De Fransman moet zich echter wel zorgen gaan maken, want Verstappen is dit weekend sterk dichterbij gekomen. De Nederlander staat nu op 230 punten, terwijl hij twee weken geleden nog maar 80 punten verzameld had. Auer bezet met 189 punten de derde positie. Dennis van de Laar staat met 22 punten zestiende, terwijl Szymkowiak met veertien puntjes één positie lager staat.

Bayonetta's nieuwe uiterlijk

Platinum Games heeft op hun blog concept art geplaatst van Bayonetta en Jeanne, twee personages uit Bayonetta 2. Bayonetta heeft nu een andere outfit en veel korter haar. De kleur zwart is vervangen door donkerblauw, wat past bij het waterthema van het nieuwe deel.

Mari Shimazaki, de freelance designer die de onderstaande ontwerpen heeft gemaakt, vond het lastig om Bayonetta's kleding te ontwerpen. De kleur is soms lastig te zien, vooral in scènes met allerlei andere kleuren en textures. Zij moest er dus voor zorgen dat Bayonetta alsnog duidelijk herkenbaar was. Jeanne heeft daarentegen een opvallende outfit.

Shimazaki had ook een grappige anecdote te vertellen over Jeanne: "Het was niet de bedoeling om dit deel van haar lichaam zo te benadrukken, maar Kamiya zei dat Jeanne nog platter lijkt dan gewoonlijk. Hij was er wel blij mee, dus dat zal vast prima zijn."

Bayonetta

Jeanne

Intel lanceert twee nieuwe processors in 2015

Hardwarefabrikant Intel lanceert in het tweede kwartaal van 2015 zowel de Broadwell als de Skylake-processor. Intel heeft Broadwell al eerder aangekondigd en nu volgt dus ook de Skylake.

De Broadwell-processor gaat gebruikt worden voor gewone computers met, onder andere, de bekende K-serie processors en de Extreme serie. Intel gaat met Skylake zwaar inzetten op de mobiele platforms.

Skylake, een nieuwe processor, zal worden geproduceerd op het 14 nm niveau. Door deze kleine transistors wordt er minder energie verbruikt en minder hitte ontwikkeld, waardoor deze nieuwe architectuur ideaal is voor de mobile platforms.

Beenbreuk voor Mexicaan Moreno na actie op Robben

De Mexicaan Héctor Moreno kende geen gelukkige avond. Buiten de uitschakeling van zijn ploeg tegen Nederland, moest hij ook nog eens vroeg het veld verlaten. De oud-speler van AZ blijkt zijn scheenbeen te hebben gebroken

Moreno kwam vlak voor rust hard in op Arjen Robben en had daarbij het geluk dat hij geen penalty tegenkreeg, maar had wel het ongeluk om zijn been te breken. Normaliter zal de speler van Espanyol enkele maanden uitgeschakeld zijn.

Ook Nigel de Jong moest het veld vroeg verlaten. De speler van Nederland kampte met een liesblessure, maar het is nog onbekend hoelang de speler van AC Milan uitgeschakeld zal zijn.

Amerikaanse leger investeert in aimbot

Het Amerikaanse leger heeft zes 'smart rifles' aangeschaft. Deze wapens hebben een interne computer die draait op het Linux OS. De wapens worden ontwikkeld door het Amerikaanse Tracking Point.

De wapens worden voorzien van sensoren, wifi en een usb-poort om zo de weers- en omgevingsparameters te kunnen berekenen. Op deze manier wil men elke keer raak kunnen schieten.

Oren Schauble, een verkoper van het bedrijf, vertelt: "De wapens kunnen onderling communiceren. Op deze manier kunnen de soldaten informatie met elkaar delen over het doelwit. Zo kun je een doelwit aan een andere soldaat doorspelen en kan hij het doelwit verder volgen."

De wapens kunnen dankzij de wifi-verbinding ook live-streamen naar bijvoorbeeld een smartphone, tablet of laptop in de omgeving.

Herrera: "Robben maakte drie schwalbes"

Miguel Herrera was niet mals voor de arbitrage na afloop van het verlies tegen Nederland. De bondscoach van Mexico was woedend om de strafschop. Mexico kreeg in de slotfase bij een 1-1 stand een penalty tegen, nadat Rafael Marquez een overtreding beging op Arjen Robben. Althans, in de ogen van scheidsrechter Pedro Proença.

"We hebben drie wedstrijden gehad waarin de arbitrage afschuwelijk was", aldus Herrera na het duel. "Als je een scheidsrechter van dezelfde confederatie (UEFA, red.) stuurt als een van de teams, dan moet je je afvragen waarom er überhaupt arbiters uit Azië en Afrika naar het WK komen."

"Robben heeft drie schwalbes gemaakt en daarvoor had hij geel moeten krijgen. Als hij geel had gehad bij de eerste, dan doet hij het niet nog twee keer. Ik blijf nu kalm omdat we een prima wedstrijd speelden. Enkele kleine foutjes zorgen er echter voor dat we niet wonnen. Nederland heeft hard gewerkt, maar met de hulp van de scheidsrechter hebben ze gewonnen."

Maar volgens Herrera bestond er geen twijfel over de reden van de uitschakeling. "Dat kwam door de scheidsrechter. Hij heeft ons uit de volgende ronde gehouden. Hij fluit voor regels die hij zelf heeft bedacht. Ik hoop dat de scheidsrechterscommissie zijn taak doet en hem naar huis stuurt net als wij."

[Tour] Bretagne met broers Feillu naar Leeds

Ook Bretagne-Seche liet weten met welke negen renners het aan het vertrek staat in Leeds bij de Tour de France. Onder anderen Romain en Brice Feillu kregen een uitnodiging. Brice won in 2009 een Touretappe en reed in 2010 voor Vacansoleil. Zijn broer reed in 2008 een dag in de gele trui en stond vorig jaar nog onder contract bij Vacansoleil.

De Franse Continental-ploeg doet verder een beroep op Anthony Delaplace, Arnaud Gerard, Jean-Marc Bideau, Armindo Fonseca, Florian Guillou, Benoit Jarrier en Florian Vachon.

Darter Wade wint Gibraltar Darts Trophy

James Wade heeft de Gibraltar Darts Trophy op zijn naam geschreven. Het vijfde toernooi van de Europese Tour van de PDC. Wade won in de finale van Steve Beaton met 6-4. Het was voor Wade de eerste finale dit jaar. 

James Wade kende een lastige start van 2014 doordat hij niet mee mocht doen aan de Premier League. In dit toernooi liet hij zien dat hij terug kon vechten door in meerdere partijen vanuit een achterstand toch de wedstrijd te winnen. Vanmiddag in de derde tegen Benito van de Pas won hij vanuit een achterstand, maar ook in de wedstrijden tegen Kim Huybrechts en in de finale tegen Beaton keek The Machine tegen een achterstand aan. 

Huybrechts stond 0-2 voor, maar gooide geen dubbel zeven voor 0-3. Wade kwam terug met een 90 en 120 finish en won even later de partij. In de finale kwam Beaton 1-4 voor, maar het werd alsnog 6-4 voor Wade. Over twee weken is er weer een toernooi uit de Europese Tour. De darters spelen dan in het Duitse Düsseldorf. 

Uitslagen Gibraltar Darts Trophy kwartfinale t/m finale

Ronde Darter Darter Uitslag
Kwartfinale Simon Whitlock Adam Hunt 6-2
Kwartfinale Steve Beaton Gary Anderson 6-5
Kwartfinale Adrian Lewis Michael Smith 3-6
Kwartfinale Kim Huybrechts James Wade 4-6
Halve finale Simon Whitlock Steve Beaton 4-6
Halve finale Michael Smith James Wade 2-6
Finale Steve Beaton James Wade 4-6

President Rockstar North koopt kerk

Leslie Benzies, president van Rockstar North, heeft de St. Stephens-kerk in Edinburgh 'gered'. Het gebouw wordt gebruikt als een wijkcentrum waar bewoners elkaar ontmoeten en dans-, muziek- of theatervoorstellingen kunnen bijwonen. Het kost Benzies een half miljoen pond.

Rockstar North, de studio die sinds Grand Theft Auto III verantwoordelijk is voor de reeks, is gevestigd in Edinburgh. Benzies zelf woont er al meer dan tien jaar en snapt hoe belangrijk de kerk is voor de gemeenschap. Er waren meer dan vijftig biedingen binnen gekomen en veel van de geïntereseerden wilden het historische gebouw omtoveren tot luxe appartementen of bedrijfsruimte.

Benzies zegt dat het gaat om een 'filantropische aankoop' en behoudt het wijkcentrum zoals het is. Het woord filantropisch zou je misschien niet zo snel in de mond nemen als je denkt aan Rockstar en Grand Theft Auto, maar alles is mogelijk.

Frank Schleck klopt broertje en pakt titel

Frank Schleck is zondag Luxemburgs kampioen op de weg geworden. De 34-jarige renner van Trek versloeg op het heuvelachtige parcours Ben Gastauer en zijn jongere broertje Andy Schleck. Frank Schleck was in 2005, 2008, 2010 en 2011 ook al eens nationaal kampioen.

Peter Kennaugh legde beslag op de Britse titel. De 25-jarige Team Sky-renner reed samen met zijn ploeggenoot Ben Swift naar de finish en bleef zijn medevluchter net voor. Op 1.09 minuut werd Simon Yates derde. Vorig jaar won Mark Cavendish. Hij moest het kampioenschap dit jaar missen vanwege ziekte.

Vader Kuijt overleed zeven jaar geleden: geen toeval

Voor Dirk Kuijt was zijn honderdste interland voor het Nederlands elftal een emotionele aangelegenheid. "Het is precies zeven jaar geleden dat mijn vader is overleden", liet de Katwijker na de zege op Mexico weten aan de NOS.

"Als je dan zeven jaar later de zevende speler wordt in de historie met honderd interlands, is dat volgens mij geen toeval", vervolgde Kuijt, die begon als linksback, maar na rust rechtsachter was en in de spits eindigde. "Mijn vrouw en kinderen konden er helaas niet bij zijn."

Kuijt had lovende woorden voor bondscoach Louis van Gaal. "Dat is het mooie van deze coach. Hij heeft alles al voorbereid. Dit scenario was al besproken. We schakelen heel makkelijk van systeem. Dat is de grote kracht van dit team."

De omstandigheden waren volgens de speler van Fenerbahçe loodzwaar. "Ik heb nog nooit in zulke temperaturen gespeeld. Ik ga vaak op vakantie naar Aruba, daar is het net zo warm. Het vraagt enorm veel van je lichaam."

Over Kuijt zijn lichaamswarmte gesproken. Onderstaande 'heat map' is van de spits, annex links- en/of rechtsback gemaakt van de wedstrijd. Hij is werkelijk overal op het veld geweest.

Gesink mist nog koersritme

De eerste wedstrijd na de operatie aan zijn hart wegens ritmestoornissen reed Robert Gesink niet uit. Maar de Achterhoekse renner van Belkin was niet helemaal ontevreden over zijn terugkeer. Hij voltooide 17 van de 18 ronden van het Nederlands kampioenschap en verliet toen de koers. Op 6 mei onderging hij een ingreep aan het hart.

"Het ging naar omstandigheden goed, al was het merkbaar dat ik het koersritme mis. Op dit parcours was het een kwestie van extreem vaak aanzetten na bochten om te sprinten. Dat ging niet na pas een week weer van voluit kunnen trainen", zei Gesink, die begin juni tijdens een hoogtestage in de Sierra Nevada ten val kwam in een afdaling en daarbij een heupblessure opliep.

"Sindsdien was het halen en brengen met trainen. Ging het een dag goed, dan kreeg ik de dagen erna opnieuw last van mijn heup. Maar ik ben blij dat ik weer kan meedoen. Onderweg hoorde ik veel positieve reacties vanuit het publiek, maar zeker ook van collega’s. Het is nu vooruitkijken naar de rest van het seizoen." Gesink vertrekt op 1 juli voor een hoogtestage naar de de Verenigde Staten. In de Ronde van Polen (vanaf 3 augustus) zet hij de puntjes op de i voor de Ronde van Spanje.

[Tour] Drie Franse ploegen maken selectie bekend

Drie Franse ploegen hebben vandaag hun Tourselectie bekendgemaakt. Dit gebeurde traditioneel na het Franse kampioenschap, dat werd gewonnen door Anaud Démare. Hij is ook één van de speerpunten van FdJ.fr, dat met acht Fransen afreist naar Leeds.

Verder gaan Thibaut Pinot, William Bonnet, Mickaël Delage, Arnold Jeannesson, Matthieu Ladagnous, Cédric Pineau, Jérémy Roy en Arthur Vichot. Bij Eurocar zijn ook twee Fransen de belangrijkste mannen. Thomas Voeckler en Pierre Rolland krijgen een voorname rol in deze ploeg. Ze krijgen nog zes landgenoten mee, namelijk; Bryan Coquard, Cyril Gautier, Yohann Gene, Alexandre Pichot, Perrig Quemeneur en Kevin Reza. Daarnaast zal ook de Japanner Yukiya Arashiro met de ploeg meereizen.

Tot slot heeft ook Cofidis zijn selectie bekendgemaakt. Zij zullen hun pijlen richten op Daniel Navarro, de Spaanse nummer negen van vorig jaar. Verder gaan Nicolas Edet, Egoitz Garcia Etxegibel, Cyril Lemoine, Luis Angel Mate Mardones, Rudy Molard, Adrien Petit, Julien Simon en schaduwkopman Rein Taaramae mee.

Van Gaal: "Drinkpauzes hebben ons gered"

Bondscoach Louis van Gaal was na afloop vooral trots op zijn team. "Het zijn de spelers die het moeten doen. Ik kan alleen maar wisselen en de tactiek bijschaven. De spelers hadden zo een spirit, dat vind ik ongelofelijk", zo sprak Van Gaal tegen de NOS.

Ondanks de achterstand waar Oranje lange tijd tegen keek, had de coach vertrouwen in een goede afloop tegen de Mexicanen. "Ik zag dat wij fitter waren. De drinkpauzes hebben ons uiteindelijk gered, want daardoor kon ik plan B inzetten."

Van Gaal baalde van het uitvallen van Nigel de Jong. De coach sprak van een liesblessure en verwacht dat de middenvelder niet meer in actie kan komen tijdens het WK. "Maar met hem weet je het nooit. Hij wil altijd spelen."

Toch was de coach van Oranje kritisch op het spel van zijn team, zowel in als zonder balbezit. "Ik vond ons niet scherp genoeg wanneer Mexico de bal had. Dat deden wij niet goed. En we hebben het meeste balbezit gehad, alleen we deden er te weinig mee."

Huntelaar ziet jongensdroom uitkomen

Klaas-Jan Huntelaar was de gevierde man na de 2-1 zege van het Nederlands elftal op Mexico in de achtste finale van het WK. "Hier droom je als kleine jongen van. Als het dan uitkomt is dat fantastisch", zei de spits, die in blessuretijd vanaf elf meter de winnende treffer maakte, na afloop tegen de NOS.

"Ik had er laatst een gemist dus er stond wel wat meer druk op", erkende Huntelaar. "Arjen Robben had de bal eerst, die vroeg of ik hem wilde nemen. Ik voelde me lekker, anders had ik het niet gedaan. Het was een geweldige penalty. Er ging een tinteling door mijn hele lichaam. Dit gevoel is niet te beschrijven."

Hoewel Huntelaar de matchwinner was in Fortaleza, maakte hij pas zijn eerste speelminuten dit WK. De speler van Schalke 04 zit vooral op de bank. "Dat is moeilijk, vooral rond de wedstrijden. Maar je probeert positief te blijven."

Huntelaar kijkt in ieder geval met voldoening naar de resultaten van Nederland. "Als het zo meezit, kan het ook een keer lukken."

Sneijder pakt record meest gespeelde WK-duels

Wesley Sneijder mag zich vanaf vandaag de Nederlandse speler met de meeste wedstrijden op een WK noemen. De middenvelder speelde tegen Mexico zijn vijftiende duel op een eindronde en passeert daarmee het trio Ruud Krol, Wim Jansen en Johnny Rep. Zij speelden op de WK's van 1974 en 1978 in totaal veertien duels.

De 30-jarige Sneijder was actief op de WK's van 2006, 2010 en 2014. De speler van Galatasaray debuteerde op 11 juni 2006 tegen Servië en Montenegro op een WK.

Sneijder voelt wel de hete adem van Robin van Persie in zijn nek. De aanvaller kwam tegen Mexico voor de veertiende keer op een WK in actie. Door zijn schorsing in de vorige wedstrijd tegen Chili moet hij het record echter aan alleen Sneijder laten.

Netanyahu: leger moet op Westoever blijven

Israël moet op de lange termijn met zijn leger actief blijven op de Westelijke Jordaanoever, ook als er ooit een vredesovereenkomst wordt bereikt met de Palestijnen. Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zondag gezegd.

Netanyahu zei dat het leger op de Westoever moet blijven, gezien de dreigingen in de regio. "We moeten in staat blijven te voorkomen dat terrorisme en fundamentalisme ons bereiken", aldus de premier. "Daarom moeten we, ook als er in de toekomst een overeenkomst met de Palestijnen tot stand komt, nog heel lang de veiligheid garanderen in het gebied tot Jordanië."

Met zijn uitspraak gaat Netanyahu in tegen de wensen van de internationale gemeenschap, die juist wil dat Israël zich terugtrekt van de Westoever om de stichting van een onafhankelijke staat mogelijk te maken.

Netanyahu sprak zich ook uit voor een onafhankelijk Koerdistan in het noorden van Irak. Dat is volgens de Israëlische premier nodig om tegenwicht te bieden aan extremisten in Irak.

Van Persie: "Het was loodzwaar"

Robin van Persie noemde de ontknoping van het WK-duel tegen Mexico na afloop ongelooflijk. De aanvoerder zag zijn vervanger Klaas-Jan Huntelaar in het snikhete Fortaleza in blessuretijd de winnende treffer maken: 2-1. "Het was loodzwaar, als je dan zo kan terugkomen is dat heel knap", zei hij tegen de NOS.

Volgens Van Persie was het na de 1-0 van Giovani dos Santos moeilijk om rustig te blijven. "Je wilt naar voren, maar je mag de ruimtes niet te groot maken. Het weer speelde ook nog een grote rol." De spits zag Oranje echter wel aandringen. "We waren voor de gelijkmaker van Wesley Sneijder al een paar keer dichtbij."

Van Persie heeft er alle vertrouwen in dat Nederland nog een tijdje in Brazilië blijft. "Laten we hopen dat het voorlopig niet stopt. Wij zijn goed. Ik geloof in ons. En dat moeten we vooral blijven doen", aldus de captain. "We zijn een hartstikke goed team. Nu moeten we doorpakken."

Robben: "Klaas-Jan was nog fris"

Arjen Robben versierde vlak voor tijd in de wedstrijd tegen Mexico een penalty. Nadat Robin van Persie al gewisseld was was hij zelf de eerst aangewezene om hem te nemen. Robben besloot echter de bal aan Klaas-Jan Huntelaar te geven.

"Ik wist dat Klaas-Jan Huntelaar nog fris was, hij stond er immers net in. Ik weet dat hij een goed schot heeft en ik heb alle vertrouwen in hem. Daarom heb ik gevraagd of hij hem wilde nemen. Dat wilde hij wel." Huntelaar betaalde dat vertrouwen uit door Nederland naar de kwartfinale te schieten.

"We hebben meer kansen weggegeven dan in de voorgaande duels. In balbezit daarentegen waren we wat beter. We zijn echter onder alle omstandigheden heel hard blijven werken. Daarmee hebben we het succes afgedwongen," aldus Robben na afloop.

Moslimdemonstratie tegen terrorisme

In Den Haag hebben moslims zondag geprotesteerd tegen terrorisme en extremisme. "Het is voor het eerst dat vanuit de moslimgemeenschap één geluid komt tegen terreurgroepen zoals ISIS", aldus een van de organisatoren.

De politie heeft voorkomen dat een groep van ongeveer tien duistere ISIS demonstranten bij de verlichte moslims kon komen. Er is niemand opgepakt. Een politiewoordvoerder sprak van zo'n 150 demonstranten. Volgens de organisatie waren het er ongeveer 600. De demonstranten liepen van het Malieveld naar het Plein.

De organisatoren willen dat de Nederlandse overheid steun aan terreurgroepen strafbaar stelt.

ISIS, de Islamitische Staat in Irak en al-Sham, heeft grote delen van Noord-Irak ingenomen.

Moslimdemonstratie tegen terrorisme
Moslimdemonstratie tegen terrorisme (Foto: ANP)

Egypte stelt restricties in tijdens ramadan

Predikers in Egypte mogen tijdens de ramadan alleen spreken over het geloof en moraliteit. Toespraken over politieke kwesties zijn verboden. Dat heeft de regering bepaald. Het is de zoveelste stap van de nieuwe regering van president Abdel-Fatah el-Sissi om de vrijheid van meningsuiting aan banden te leggen. Eerder bepaalde de regering al dat alleen door de staat goedgekeurde imams mogen prediken in moskeeën.

Toen Mohammed Morsi nog president was hadden preken in moskeeën vaak een politieke inslag. Mohammed Mokhtar Gomaa, die binnen de regering met religieuze zaken is belast, zei dat het besluit er voor moet zorgen dat de preken tijdens de ramadan 'mensen verenigen, niet verdelen'. "De religieuze uitingen werden gedreven door de politiek, en dat was van invloed op de moraal", aldus Gomaa. "Het is nu een race tegen de klok om te proberen de moraal te herstellen."

[1/8 finale] Uitslag Nederland - Mexico

Nederland heeft de kwartfinales van het WK voetbal bereikt. In een zwaarbevochten achtste finale klopte Oranje Mexico dankzij Wesley Sneijder en een benutte strafschop van Klaas-Jan Huntelaar met 2-1. In de kwartfinale wacht de winnaar van het duel tussen Costa Rica en Griekenland.

Nederland begon onder zware weeromstandigheden met het beproefde concept aan het duel met Mexico, al was er ten opzichte van de wedstrijd tegen Chili één wijziging. Paul Verhaegh nam in het hete Fortaleza rechts achterin de positie over van Daryl Janmaat. De nieuwe back had het lastig tegen zijn directe tegenstander Layún die hem meermalen voorbij kwam, maar gevaarlijk werd het nog niet voor het Nederlandse doel.

Grote domper voor Oranje was het al na negen minuten afhaken van Nigel de Jong met een liesblessure. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal was hierna zoekende naar een nieuw evenwicht in het elftal en dat leverde Mexico enkele grote mogelijkheden op. Guardado en Herrera waren gevaarlijk, maar Cillessen hoefde niet in actie te komen. Aan de andere kant was Nederland pas na ruim twintig minuten gevaarlijk toen Wijnaldum een voorzet van Kuijt net niet in wist te koppen. Niet veel later had Van Persie zijn eerste mogelijkheid, maar hij schoot met rechts over.

De Mexicaan Calcido testte Cillessen van afstand. De Nederlandse doelman had veel moeite met het schot. Nederland kreeg hierna meer balbezit, maar tot kansen kwam het niet. Het was Mexico dat voor rust nog eenmaal gevaarlijk werd, maar wederom lag Cillessen goed. In de blessuretijd ging de Mexicaanse verdediging gruwelijk in de fout en kon Van Persie in de counter uitbreken. Hij gaf de bal aan Robben die de bal net niet lekker mee kreeg. De Nederlandse aanval werd tweemaal stevig geraakt, maar scheidsrechter Proença weigerde de bal op de stip te leggen.

Vlak na rust viel er wel een doelpunt. Dos Santos kapte Blind uit en schoot van buiten het strafschopgebied raak. Van Gaal greep onmiddellijk in door Depay te brengen voor Verhaegh. Nederland trok ten aanval en uit een hoekschop had De Vrij de kans op de gelijkmaker. De verdediger schoot de bal echter recht op doelman Ochoa die de bal met behulp van de paal uit het doel zag gaan. Niet veel later mocht Sneijder na een pass van Robben uithalen, maar zijn bal werd gekraakt.

Huntelaar schiet Nederland naar de kwartfinale (Pro Shots/Jasper Ruhe)

Mexico kwam er slechts sporadisch uit en had moeite om de bal in de ploeg te houden. Nederland kreeg een kwartier voor tijd een goede mogelijkheid met Robben, maar hij stuitte op Ochoa die zijn doel goed verkleind had. Uit de hoekschop die volgde kopte Vlaar over. Als laatste troef bracht Van Gaal Huntelaar voor de moegestreden Van Persie en posteerde hij Kuijt ook in de spits. Het leverde Huntelaar een grote mogelijkheid op, maar hij stuitte na een voorzet van Robben in buitenspelpositie op Ochoa.

Oranje ging door en kreeg vlak voor het einde van de officiële speeltijd de zoveelste hoekschop. De hoekschop van Robben werd door Huntelaar teruggelegd op Sneijder die vanaf de rand van de zestien meter snoeihard uithaalde en de bal laag in de hoek schoot: 1-1. De volgende aanval leverde een strafschop voor Nederland op, want in blessuretijd werd Robben in het strafschopgebied door Márquez neergelegd. De bal werd opgeëist door Huntelaar die ijskoud bleef en Nederland naar de kwartfinales schoot.

Nederland

2 - 1

Mexico

 88' Sneijder
 90+4' Huntelaar
   48' Dos Santos
 
 Gele kaart:Aguilar, Márquez, Guardado (Mexico)
 
Stadion: Castelão, Fortaleza
Toeschouwers: 58.817
Arbiter: Proença (Por)
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Verhaegh (Depay/56)
De Vrij
Vlaar
Blind
Kuijt
Wijnaldum
Sneijder
De Jong (Martins Indi/9)
Van Persie (Huntelaar/76)
Robben
  Ochoa
Aguilar
Rodríguez
Márquez
Moreno (Reyes/46)
Layún
Herrera
Salcido
Guardado
Peralta (Hernández/75)
Dos Santos (Aquino/61)

Honderden doden bij gevechten Zuid-Afghanistan

Gevechten in het zuiden van Afghanistan hebben de afgelopen dagen aan meer dan 330 mensen het leven gekost. Dat heeft het Afghaanse ministerie van binnenlandse zaken bekendgemaakt. Onder de doden zijn tientallen burgers.

De gevechten vonden plaats in de provincie Helmand. Volgens het ministerie zijn zeker 250 strijders van de Taliban gedood. Ook 32 agenten en militairen kwamen om. Onder de burgerdoden waren ook vrouwen en kinderen. Duizenden mensen zijn voor het geweld op de vlucht geslagen.

Museumplein afgeladen vol met Oranjefans

Oranjesupporters die nog naar het Museumplein in Amsterdam willen om de wedstrijd Nederland - Mexico daar te volgen, kunnen beter ergens anders heen. Het plein is vol, zeggen organisator Radio 538 en de gemeente Amsterdam. Het heeft volgens 538 geen zin meer om te komen.

Naar schatting staan er zo'n 45.000 mensen. Dat is een stuk meer dan bij de drie poulewedstrijden toen er tussen de twintig- en dertigduizend supporters waren.

Ook in andere steden volgen veel fans de wedstrijden op pleinen en in kroegen. Zo is het centrum van Groningen ook overvol. De gemeente roept op om thuis te gaan kijken.

Honderden migranten bestormen Spaanse exclave

Ongeveer vijfhonderd Afrikaanse migranten hebben de grens van Spaanse exclave Melilla, gelegen aan de Middellandse Zeekust, vanuit Marokko bestormd. Dat heeft de Marokkaanse regering zondag gemeld. Geen van de vluchtelingen slaagden erin de grens over te steken.

Honderden migranten braken door het buitenste grenshek heen, maar stuitten vervolgens op een tweede barrière. Zij werden hierna in de kraag gevat en allen teruggestuurd naar Marokko. Niemand raakte gewond.

Ieder jaar proberen veel vluchtelingen Spaans grondgebied te bereiken door de grens met Melilla of Ceuta, een andere Spaanse exclave, over te steken. Spanje en Marokko hebben de grensbewaking in februari opgeschroefd nadat vijftien migranten waren verdronken die Ceuta probeerden binnen te komen. Ook vermoedelijke jihadstrijders doen soms pogingen de gebiedjes binnen te dringen.

Kelly Osbourne verontschuldigt zich voor tattoo

Kelly Osbourne heeft een nieuwe tatoeage genomen waarvan ze weet dat haar ouders er waarschijnlijk niet blij mee zijn. "Sorry pap en mam, maar ik vind 'm fantastisch", schreef de 29-jarige Osbourne op Twitter. De realityster liet op de zijkant van haar hoofd het woord 'stories' tatoeëren.

Het is niet de eerste tatoeage voor Osbourne, die ook al meerdere versieringen liet verwijderen. "Denk na voor je iets laat zetten", schreef ze in maart nog op haar blog. "Ik laat nu mijn derde tattoo verwijderen en de hele dag zeg ik tegen mezelf: no pain, no gain." Osbourne liet onder meer het woord 'lovely' weghalen van haar linkerarm.

Protest tegen bestand in Oost-Oekraïne

Honderden Oekraïense militairen en burgers zijn zondag in de hoofdstad Kiev de straat opgegaan om te protesteren tegen een verlenging van het staakt-het-vuren in het oosten van het land. President Petro Porosjenko kondigde vorige week vrijdag een eenzijdig bestand af in het oosten en verlengde dat afgelopen vrijdag met drie dagen.

De betogers kwamen samen bij het kantoor van de president. Porosjenko hoopt dat het door een gevechtsstop makkelijker wordt om een einde te maken aan de gevechten tussen het leger en de pro-Russische separatisten in het oosten. Sommige groepen opstandelingen zeiden het staakt-het-vuren te respecteren, maar toch werden er op verschillende plekken weer aanvallen uitgevoerd op het leger. Het geweld heeft de afgelopen tijd aan honderden mensen het leven gekost.

Porosjenko ondertekende vrijdag een associatieverdrag met de Europese Unie. Brussel stelde Rusland, dat door het Westen wordt beticht van het steunen van de separatisten, een ultimatum. Als Moskou en de opstandelingen voor maandag geen stappen nemen om het geweld in te dammen volgen er nieuwe sancties tegen Rusland.

Fransman en Russische schoppen stampij op Schiphol

De marechaussee op Schiphol heeft zondagmiddag een 27-jarige man uit Frankrijk en een 26-jarige Russische opgepakt omdat ze niet wilden dat er in hun handbagage werd gekeken. Beide verdachten verzetten zich hevig bij hun arrestatie, meldt de marechaussee.

De man en vrouw wilden om nog onbekende reden niet meewerken toen beveiligingsmedewerkers een onduidelijk voorwerp in een tas van het paar had gezien tijdens de röntgencontrole. Toen de marechaussee er bij werd gehaald leverde dat het nodige duw- en trekwerk op. De twee probeerden met geweld aan een arrestatie te ontkomen, onder meer door de marechaussee te krabben.

Bij nader onderzoek van de tas werden alleen sieraden gevonden. Het duo zit voorlopig vast.

Kuijt treedt toe tot de club van honderd

Dirk Kuijt speelt tegen Mexico zijn honderdste interland voor het Nederlands elftal. Daarmee treedt hij toe tot een select gezelschap. Naast Kuijt hebben alleen Edwin van der Sar (130), Frank de Boer (112), Rafael van der Vaart (109), Wesley Sneijder (103) en Phillip Cocu (101) meer dan honderd interlands gespeeld.

Kuijt maakte als speler van Feyenoord zijn debuut onder Marco van Basten op 3 september 2004 tegen Liechtenstein. Die oefenwedstrijd werd met 3-0 gewonnen. Op 9 oktober 2004 maakte hij zijn eerste goal voor Oranje tegen Macedonië.

De spits uit Katwijk is tot nu toe op vijf eindrondes actief geweest. Op het WK van 2006 kreeg hij in de achtste finales tegen Portugal de voorkeur boven Ruud van Nistelrooy. Toch lukte het Kuijt nooit om de vaste spits van het Nederlands elftal te worden. Op het EK van 2008 had Kuijt een basisplaats als rechtsbuiten.

Tijdens het WK van 2010 had Kuijt weer een basisplaats onder toenmalig bondscoach Bert van Marwijk. De aanvaller van Fenerbahçe betaalde dat vertrouwen uit met een doelpunt en drie assists.

Twee jaar later op het EK in Polen en Oekraïne moest Kuijt het vooral doen met invalbeurten. Van Marwijk gaf toen de voorkeur aan Ibrahim Afellay.

Dit WK speelt Kuijt verrassend genoeg als linksback. Tegen Spanje en Australië zat de Katwijker nog op de bank, maar tegen Chili en Mexico stelde Van Gaal hem op als linksback als vervanger van de geblesseerde Bruno Martins Indi.

Sagan soleert naar Slowaaks kampioenschap

Peter Sagan is voor het vierde jaar op rij kampioen van Slowakije geworden. De Cannondale-renner soleerde zondag in een rit over 191 kilometer naar de overwinning. Peter Velits (BMC) kwam op 51 seconden als tweede over de streep. Martin Mahdar werd derde.

Ook in Frankrijk toonde een sprinter zijn vorm kort voor de Tour de France. Arnaud Démare van FDJ eiste de titel voor zich op. In de massasprint versloeg hij ploeggenoot en concurrent Nacer Bouhanni. Kévin Réza (Europcar) completeerde het podium.

Jens Debusschere kroonde zich tot Belgisch kampioen. De renner van Lotto-Belisol was na 250 kilometer de sterkste in de sprint. Hij bleef Roy Jans en favoriet Tom Boonen voor in Wielsbeke. Debusschere maakte het werk van zijn ploeg overtuigend af.

Zdenek Stybar, die door Omega Pharma-Quick-Step niet is opgenomen in de tourselectie, was de sterkste in Tsjechië. Hij had op de finish 53 seconden voorsprong op nummer twee Petr Vakoc. Jan Barta reed kort daarachter naar de derde plaats.

De Bakker verliest van Zeballos in finale

Thiemo de Bakker is er niet in geslaagd om het challengertoernooi in het Duitse Marburg te winnen. De als zesde geplaatste Nederlander won tegen de Argentijn Horacio Zeballos nog wel de eerste set, maar ging uiteindelijk met 6-3, 3-6 en 3-6 onderuit. De Bakker is de nummer 127 van de wereld, Zeballos staat tien plaaten lager.

Tot aan de finale had De Bakker nog geen set ingeleverd. Hij won overtuigend van Adam Pavlasek, Henri Laaksonen en Joao Souza. Nikoloz Basilashvili trok zich in de tweede ronde geblesseerd terug.

Ontwikkelaar Tera krijgt 10 miljoen euro

Ontwikkelaar Bluehole Studio, de maker van de actie-MMORPG Tera, heeft 13.5 miljard won ontvangen aan investeringen. Dat is omgerekend zo'n 9.75 miljoen euro. Met dit bedrag kan de studio verder werken aan een toekomstige game. 

De bedrijven IMM Investment en Premier Partners zeggen dat zo'n groot bedrag ongewoon is, maar Tera was wereldwijd een succes. Over het volgende project van Bluehole is nog niet zo veel bekend. Wel hebben ze in de Verenigde Staten een trademark geregistreerd voor Zombies, Monsters and Robots

Duizenden doden bij strijd rebellen Syrië

Gevechten tussen rivaliserende rebellengroepen in het noorden van Syrië hebben dit jaar al aan zo'n zevenduizend mensen het leven gekost. Dat stelt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

De rebellen die delen van Noord-Syrië in handen hebben, kregen het in januari met elkaar aan de stok. Zeker 5600 van de mensen die sneuvelden waren strijders. Er waren echter ook zeker 650 burgers die de dupe werden van het geweld tussen de extremistische bewegingen ISIS en Jabhat al-Nusra. ISIS is de laatste weken bezig aan een opmars in het noorden van buurland Irak.

De verschillende rebellengroepen in Syrië strijden tegen het regime van president Bashar Assad, maar sinds ze delen van het noorden in handen kregen richten ze de wapens steeds meer op elkaar. Het noorden beschikt over een aantal oliebronnen, die de inzet vormen van de onderlinge strijd.

Kim Kardashian zoekt groot huis New York

Kim Kardashian is op zoek naar een nieuw optrekje in New York. De realityster nam vrijdag haar moeder Kris en haar halfzusje Kendall mee op sleeptouw om te kijken naar huizen in de stad, waar ze meer tijd wil gaan doorbrengen.

Kardashians man Kanye West heeft al een woning in New York. "Dat willen ze verkopen", zegt een ingewijde tegen het Amerikaanse blad Us Weekly. "Zijn appartement heeft maar twee slaapkamers. Met de baby en mogelijk snel een tweede kind hebben ze meer ruimte nodig."

Volgens de New York Post nam de realityfamilie onder meer een kijkje bij een woning van ruim zeventien miljoen dollar met zes slaapkamers, zeven baden, een tuin en een eigen parkeergarage. Ook gingen ze langs bij een penthouse ter waarde van dertien miljoen dollar. In die prijs zit wel onder meer een privézwembad inbegrepen.

Twee gewonden bij botsing tussen tram en bus

Bij een botsing tussen een tram en een bus in Delft zijn zondagmiddag twee lichtgewonden gevallen. De slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer.

Het ongeluk vond rond 13.30 uur plaats op de kruising van de Westlandseweg met de Van Bleyswijckstraat. De gewonden zaten in de tram. De overige inzittenden van de tram en bus zijn door de hulpdiensten opgevangen.

Wat er is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie verricht onderzoek. Door het ongeluk is de bovenleiding van het tramtraject beschadigd geraakt.

The Witcher III heeft natuurgetrouwe wereld

CD Projekt Red is hard aan het werk om een zo realistisch mogelijke wereld te creëren. In een interview met Siliconera zijn allerlei details over de gebieden, flora en fauna bekendgemaakt. Je kunt een tijd lang stilstaan en toekijken hoe allerlei wezens en mensen hun eigen leven leiden.

Er komt enorm veel variatie als het gaat om omgevingen. Jonas Mattson, senior environment artist van CD Projekt Red, zegt dat het team goed heeft gekeken naar kunstwerken uit de Middeleeuwen. In zulke schilderingen zijn de landschappen en verschillende gebouwen goed te zien. De stad Novigrad, de grootste stad uit het hele spel, heeft bijvoorbeeld een Nederlands-Duitse stijl.

Dit is belangrijk voor de immersie en het realisme. "Uh, soms zie je een game en dan denk je, "Mooi, een stad met overal rechte straten." Maar... ben je ooit in Europa geweest?" In The Witcher III zullen veel steden krappe, slingerende weggetjes hebben, geïnspireerd door de Romeinse handelsroutes die niet altijd mooi aangelegd waren.

Ook de vegetatie in de game wordt zorgvuldig uitgekozen. Planten, bosjes en bomen worden alleen geplaatst op plekken waar ze in het echt ook zouden kunnen groeien. Ook wordt er gekeken naar wat voor soort dieren deze planten aantrekken. Er is namelijk veel interactie tussen dieren, andere wezens en de omgeving.

In de trailer was al te zien dat wezens te volgen zijn door bijvoorbeeld hun voetsporen te volgen. Elk dier heeft hun eigen unieke patroon: vogels vliegen bijvoorbeeld in bepaalde routes, herten grazen bij hun favoriete planten en als je iets vermoordt zal het lichaam hongerige dieren aantrekken. Je kunt hiermee ook sterke, unieke monsters aantrekken.

"De wereld leeft. Het is niet zo dat je totaal geen rol speelt. Maar je bent onderdeel van een wereld, en het leven gaat ook door zonder jou," aldus Jonas Mattson.

The Witcher III

Maradona haalt uit naar Pelé en Beckenbauer

Diego Armando Maradona heeft het opgenomen voor Luis Suárez. De voormalig Argentijns topspeler is het niet eens met de zware straf die de Uruguayaanse aanvaller opgelegd heeft gekregen en noemde tijdens een programma Pelé en Franz Beckenbauer idioten.

De Braziliaan en de Duitser scharen zich achter de negen interlands en vier maanden straf die Suárez van de FIFA opgelegd heeft gekregen vanwege het bijten van de Italiaan Giorgio Chiellini. De Uruguayaanse bond is tegen deze straf in beroep gegaan.

Maradona snapt in ieder geval niets van de lange schorsing voor Suárez. "Wie heeft hij vermoord?" In zijn tv-programma De Zurda veegde Pluisje nog even de vloer aan Pelé en Beckenbauer. "Ze komen allebei uit het museum om hun mening te geven en zeggen vervolgens domme dingen. Het zijn twee idioten."

Boete voor eenarmige fietser

Een eenarmige fietser heeft in Keulen een boete gekregen omdat zijn fiets volgens de agent niet de wettelijk voorgeschreven tweede handrem heeft.

Bogdan Ionescu wil het er niet bij laten zitten: zijn rechter arm is namelijk geamputeerd, een handrem aan de rechterkant van het stuur heeft voor hem daarom geen zin. Daarom wil hij de boete van 25 euro terug, zo meldt de Duitse krant Kölner Stadt-Anzeiger zondag op zijn website.

Boete voor eenarmige fietser om 2e handrem
Boete voor eenarmige fietser om 2e handrem (Foto: ANP)

Verhaegh vervangt Janmaat tegen Mexico

Paul Verhaegh maakt zondag in de achtste finales tegen Mexico zijn debuut op het WK. De rechtsback van FC Augsburg krijgt van bondscoach Louis van Gaal de voorkeur boven Daryl Janmaat. Ook voor Georginio Wijnaldum is een basisplaats ingeruimd. Robin van Persie, die terugkeert van een schorsing, verdringt Jeremain Lens uit het Nederlands elftal.

Oranje treedt tegen Mexico opnieuw aan in een 5-3-2-formatie. Dat betekent dat Memphis Depay, die zowel tegen Australië als tegen Chili wist te scoren, weer op de bank begint.

Opstelling Nederlands elftal: Cillessen, Verhaegh, De Vrij, Vlaar, Blind, Kuijt, De Jong, Wijnaldum, Sneijder, Robben en Van Persie

Langeveld Nederlands kampioen op de weg

Sebastian Langeveld is de nieuwe Nederlands kampioen op de weg. De 29-jarige wielrenner van Garmin-Sharp won solo op het parcours in Ootmarsum. Tweede werd Niki Terpstra van Omega Pharma-Quick Step,terwijl het brons verrassend naar Wesley Kreder ging. Het is voor de eerste keer dat Langeveld de rood-wit-blauwe trui mag aantrekken.

De wedstrijd werd ontsierd door flinke regenbuien. Robert Gesink startte voor het eerst na zijn hartoperatie weer in een wielerwedstrijd, maar was na een valpartij kansloos voor de zege.

Een kopgroep met onder meer Maarten Tjallingii en Tom Leezer kleurde de dag. Op 30 kilometer voor het einde kwam er een hergroepering, en ontstond er een nieuwe kopgroep met daarin onder anderen Tom Dumoulin, Lars Boom, Ramon Sinkeldam, Terpstra en latere winnaar Langeveld.

Langeveld demarreerde op twintig kilometer voor het einde. Tjallingii ging in de achtervolging, maar Langeveld werd niet meer bijgehaald. Het is de eerste nationale titel voor Langeveld. Vorig jaar werd de renner uit Lisse derde. In 2006 en 2007 won Langeveld zilver.

Langeveld kan zijn trui zo goed als zeker showen in de Tour. Maandag maakt zijn ploeg Garmin-Sharp de definitieve selectie bekend. "Ik verwacht bij de selectie te zitten", zei Langeveld tegen de NOS.

De winnaar van vorig jaar Johnny Hoogerland had dit jaar een bijrol op het NK. Bauke Mollema liet deze wedstrijd schieten omdat het niet in zijn voorbereiding op de Tour de France past.

ISIS kruisigt rebellen

Moslimextremisten van ISIS hebben in Syrië acht rebellen gekruisigd, omdat ze te gematigde opvattingen hadden. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten werden de acht zaterdag vermoord en ergens in de provincie Aleppo aan het kruis gehangen en hingen hun lichamen er zondag nog.

De extremisten hebben al eerder een dergelijke actie uitgevoerd. Eerder signaleerde het observatorium kruisigingen in Raqqa. Toen ging het om twee mannen die in het centrum van de noordelijke stad aan kruisen werden gehangen.

Kerken aangevallen in Nigeria

Vermoedelijke extremisten hebben zondag vijf kerken in het noorden van Nigeria aangevallen. Dat hebben ooggetuigen gezegd tegen persbureau AFP. Volgens de Nigeriaanse krant Daily Star zijn er doden gevallen, maar hoeveel is nog onduidelijk.

De aanvallen vonden plaats in Kwada en Kautikari, in de buurt van Chibok. In die stad ontvoerden strijders van de extremistische beweging Boko Haram in april honderden meisjes.

Darter Wade nipt te sterk voor Van de Pas

Benito van de Pas heeft in de derde ronde van Gibraltar Darts Trophy niet kunnen winnen van James Wade, ondanks dat de 21-jarige Tilburger drie matchdarts kreeg ging James Wade er met de zege vandoor. Het werd 6-5 voor The Machine.

Van de Pas kwam op 5-4 voor, maar kon het helaas niet afmaken. Met een gemiddelde van 97,35 zat Van de Pas lager dan zijn eerste twee partijen. Wade noteerde een gemiddelde van 96,98. Vorige week haalde Big Ben ook al de derde ronde in Wenen bij de Europese Tour in Oostenrijk. 

Er werden nog zeven andere partijen gespeeld. Dave Chisnall kreeg maar liefst veertien pijlen voor de wedstrijd tegen Adam Hunt. Hij raakte er geen één en Hunt kon de partij winnen met 6-5. Adrian Lewis gooide met 6-0 en 108 gemiddeld Robert Thornton naar huis. de Belg Kim Huybrechts won met 6-4 van Ian White. 

De kwartfinales bestaan uit Simon Whitlock - Adam Hunt, Steve Beaton - Gary Anderson, Adrian Lewis - Michael Smith en Kim Huybrechts - James Wade. Deze wedstrijden worden vanavond gespeeld. Ook de halve finales en finale worden vanavond nog afgewerkt. 

Darter Darter Uitslag
Brendan Dolan Simon Whitlock 3-6
Dave Chisnall Adam Hunt 5-6
Johnny Haines Steve Beaton 5-6
Gary Anderson Justin Pipe 6-1
Robert Thornton Adrian Lewis 0-6
Michael Smith Jamie Caven 6-3
Kim Huybrechts Ian White 6-4
Benito van de Pas James Wade 5-6

'Fernandes doet Caterham van de hand'

De geruchten dat Tony Fernandes het Formule 1-team Caterham van de hand gedaan heeft worden steeds sterker. Volgens diverse media zal de aankondiging niet lang meer op zich laten wachten.

Fernandes had gehoopt met Caterham F1 regelmatig punten te kunnen pakken en had voor dit seizoen geëist dat dit zou gaan gebeuren. Vooralsnog lijkt het er niet op dat de groene bolides in de buurt van de top tien komen, terwijl grote concurrent Marussia dit met een negende plaats in Monaco al wel gelukt is.

Eerder dit jaar doken er al geruchten op dat Fernandes klaar was met de Formule 1 en dat hij het team te koop zou zetten. Ook werd geroepen dat het team in Oostenrijk niet meer aan de start zou verschijnen, maar dit laatste bleek niet waar te zijn. Nu zou het team verkocht zijn, al is het nog niet officieel bekend. Fernandes schreef afgelopen vrijdag op Twitter dat het in de Formule 1 niet gelukt was en dat hij van Caterham Cars houdt. Daarna zei de Maleisiër prompt zijn account op.

Volgens Formule 1-journalist Adam Cooper zal teambaas Cyril Abiteboul het veld gaan ruimen bij het team waar Kamui Kobayashi en Marcus Ericsson de coureurs zijn en onder meer Robin Frijns testrijder is. Abiteboul keert terug bij de motorenafdeling van Renault die na de problemen met de F1-motoren grondig aangepakt zal gaan worden.

Greipel kampioen Duitsland, Izagirre in Spanje

Sprinter André Greipel is in Baunatal-Edermünde Duits kampioen op de weg geworden. De coureur van Lotto-Belisol won in een wedstrijd over ruim 206 kilometer de massaprint. In Spanje werd Jon Izagirre van Movistar kampioen op de weg.

Greipel won in de massasprint van John Degenkolb (Giant-Shimano) en Phil Bauhaus van Team Stölting. Het is de tweede titel op rij voor Greipel. Vorig jaar werd de spurtbom ook al Duits kampioen. Toen won hij de sprint van Gerald Ciolek en John Degenkolb.

Izagirre zegevierde in het Spaanse Ponferrada. Medevluchter en ploeggenoot Alejandro Valverde gunde Izagirre de overwinning. Derde werd Carlos Barbero van Euskadi. Izagirre volgt Jesus Hernandez op als Spaans kampioen.

Bejaarden huis uit om brand in verzorgingshuis

Tientallen bewoners van een verzorgingshuis in Eindhoven zijn zondagmiddag hun huis uitgehaald vanwege een kleine brand in een van de appartementen. Dat zegt een woordvoerder van de politie. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Het vuur ontstond door nog onbekende oorzaak in een appartement op de tweede verdieping van het woonzorgcentrum aan de Herman Gorterlaan. De brandweer sloeg direct groot alarm, maar was snel klaar. Wanneer de bewoners weer terug kunnen en hoe groot de schade is, is nog niet bekend.

Rick Ross opgepakt na concert

Rapper Rick Ross is vrijdag opgepakt na een concert in North Carolina. De 38-jarige Ross werd in de boeien geslagen omdat hij niet in de rechtbank was verschenen na een arrestatie van vorig jaar wegens marihuanabezit.

De kneus man, die eigenlijk William L. Roberts heet, is inmiddels weer op vrije voeten. Hij heeft een borgsom van duizend dollar betaald. De neger komt regelmatig in aanraking met justitie. Zo werd hij in het verleden ook gearresteerd wegens rapperhobby's als wapenbezit en mishandeling.

Twee broedende zeearendparen in Biesbosch

In de Biesbosch hebben dit voorjaar twee zeearendparen gebroed. Het is voor het eerst dat twee paren van de roofvogel in één Nederlands natuurgebied jongen hebben gekregen. Dat heeft Staatsbosbeheer zondag in het radioprogramma Vroege Vogels bekendgemaakt.

De zeearend broedt na eeuwenlange afwezigheid sinds 2006 weer in Nederland. Verschillende paren nestelen zich sindsdien in vier natuurgebieden, waaronder het Lauwersmeergebied in Groningen en de Biesbosch, op de grens van Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Een van de paren van de Biesbosch zit in het Brabantse gedeelte van het natuurgebied en het andere koppel in het Dordtse deel. De twee broedparen brachten dit jaar samen vier jongen groot. In de Biesbosch zitten nu negen zeearenden: twee volwassen paren, vier jongen en een tweedejaars vrouwtje. De jongen staan volgens Staatsbosbeheer op het punt van uitvliegen.

De Bakker bereikt finale in Marburg

Thiemo de Bakker heeft de finale van het challengertoernooi in het Duitse Marburg bereikt. De als zesde geplaatste Nederlander won met 7-5, 6-3 van de Braziliaan Joao Souza (4). De finale wordt ook nog op zondag afgewerkt. De Bakker speelt daarin tegen de Argentijn Horacio Zeballos (5), die thuisspeler Andreas Beck (3) met 6-3, 6-4 versloeg.

De Bakker bereikte vorige week nog de kwartfinale van het ATP-toernooi van Rosmalen. Hij klom daardoor op de wereldranglijst van de 143e naar de 127e plaats.

Tientallen doden na instorten gebouwen in India

Bij het instorten van twee gebouwen zijn zaterdag in India zeker 22 mensen om het leven gekomen. De ongevallen vonden op ruim 1700 kilometer afstand van elkaar plaats. Na de ongevallen zijn twee directeurs van bouwbedrijven gearresteerd.

Een appartementengebouw van twaalf verdiepingen dat in aanbouw was bezweek zaterdagavond in een buitenwijk van Chennai terwijl hevige moessonregens en onweersbuien de stad teisterden. Tot nu toe zijn 31 bouwvakkers onder het puin vandaan gehaald. Reddingswerkers zoeken nog verder naar een tiental personen.

Vier bouwvakkers overleden ter plekke en zeven stierven later aan hun verwondingen. Veertien gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis. Er wordt nog onderzocht hoe het gebouw kon instorten, maar een bouwvakker meldde zaterdag dat een blikseminslag waarschijnlijk de boosdoener is.

Eerder op de dag stortte een vijftig jaar oud gebouw in een arme wijk van de hoofdstad New Delhi in. Hierbij kwamen elf mensen om het leven.

In India storten vaker gebouwen in, meestal doordat ze slecht geconstrueerd zijn. Door de hoge woningnood in het Aziatische land wordt vaak haast gemaakt met de bouw van nieuwe panden, waarbij nog wel eens een oogje wordt toegeknepen als het op de veiligheidsvoorschriften aankomt. Vooral arme buurten moeten het dikwijls ontgelden.

Zes rijbewijzen afgepakt na afloop TT

De politie heeft zaterdag na afloop van de TT in Assen zes rijbewijzen ingevorderd bij een controle van het vertrekkende verkeer. De zes eigenaren ervan, vier motorrijders, een automobilist en een bromfietser, reden meer dan 50 kilometer per uur te hard.

Negen bezoekers van het motorevenement reden meer dan 30, maar minder dan 50 kilometer te hard. Zij kwamen ervan af met een boete. Verder schreef de politie meerdere bekeuringen uit voor het rijden door rood, niet handsfree bellen en het maken van een wheelie.

[pic] Miley Cyrus gelukkig met nieuwe hond

Miley Cyrus heeft eindelijk het verdriet om haar overleden hond Floyd verwerkt. Sinds een paar dagen wordt de zangeres vergezeld door schaapshond Emu. "Ik heb hem een paar dagen verborgen gehouden, want zo raar ben ik soms", schrijft Cyrus op Instagram bij een foto van haar en Emu.

Het heeft even geduurd voor de zangeres klaar was voor een nieuwe viervoeter. "Er zal nooit iemand zijn als Floyd. Wij hadden een band die zo sterk was dat niemand die ooit kan overtreffen. Maar dat probeer ik ook niet." Vlak na de dood van Floyd kreeg Cyrus van haar moeder een puppy, Moonie, maar dat beestje gaf ze weg omdat het 'te snel' kwam.

Volgens de 21-jarige zangeres heeft haar 'engel Floydy' zijn zegen gegeven aan haar nieuwe huisdier. "Ik heb gebeden of Floyd een beetje van zijn geweldige karakter kon overdragen aan Emu en dat heeft hij gedaan. Emu is heel speciaal en heel anders, dat heeft Floyd denk ik expres gedaan."

Toch doet Emu soms dingen die Cyrus aan Floyd doen denken. "Ik heb het gevoel dat dit een nieuw begin is van veel dingen. Ik voel een verandering komen."

 

James Rodríguez gelooft in stunt tegen Brazilië

James Rodríguez denkt dat Colombia na de overtuigende 2-0 zege in de achtste finales op Uruguay ook een goede kans heeft om gastland Brazilië uit het toernooi te stoten. "Deze ploeg wil het maximale bereiken en heeft daar ook vertrouwen in", vertelde de huidige topscorer van het WK aan Novum Nieuws. "Brazilië zal nu toch weten dat Colombia geweldige spelers heeft."

Volgens Rodríguez, die tegen Uruguay beide treffers maakte, leeft het gevoel in de groep dat er iets bijzonders mogelijk is. "We willen geschiedenis schrijven. Dit team is echt een eenheid. We hebben goede wedstrijden gespeeld en mooie doelpunten gescoord en zijn van plan om daar mee door te gaan."

Om zich te kronen tot topscorer van het WK, is volgens Rodríguez geen doel op zich. "Het gaat erom dat we winnen en als ik daar met mijn goals een bijdrage aan kan leveren, dan is dat geweldig", zegt de 22-jarige aanvallende middenvelder, die onder contract staat bij AS Monaco. "Ik ben nog jong, maar als iemand in zijn leven grote dingen wil bereiken, speelt leeftijd geen rol."

Colombia stond nooit eerder in de kwartfinale van een WK. De wedstrijd tegen Brazilië wordt vrijdagavond om 22 uur Nederlandse tijd gespeeld.

Zwitser Gavranovic valt weg met zware blessure

Zwitserland moet het de rest van het WK stellen met een speler minder. Mario Gavranović blijkt zaterdag op de training de kruisbanden in zijn rechterknie gescheurd te hebben. De 24-jarige spits van FC Zürich, die dit toernooi nog niet in actie was gekomen, vliegt zondag al terug naar Zwitserland om daar geopereerd te worden.

Gavranović moest in de pikorde aanvallers Josip Drmić en Haris Seferović voor zich dulden. In totaal kwam hij tien keer uit voor de nationale ploeg en scoorde hij vier keer.

Zwitserland speelt in de achtste finales tegen Argentinië. Die wedstrijd wordt dinsdag om 18 uur Nederlandse tijd gespeeld.

[vid] Saxofoniste Candy Dulfer getrouwd

Candy Dulfer is met haar Hongaarse vriend Béla Szenasi getrouwd. "Dit is net gebeurd", schreef de 44-jarige saxofoniste zaterdagnacht op Instagram bij een foto van haarzelf en Szenasi in bruidskleding.

Dulfer, die in 2010 ten huwelijk werd gevraagd door de vijftien jaar jongere Szenasi, had vorig jaar al aangekondigd haar huwelijksdatum niet aan de grote klok te hangen. "Nederland zal het niet merken als ik trouw", zei ze in een interview.


Candy Dulfer was here (Bron: YouTube)

Liefdespaar vermoord in Pakistan

Een Pakistaans echtpaar dat trouwde zonder toestemming van de familie van de vrouw is hiervoor vermoord. Dat heeft de Pakistaanse politie zondag gezegd. Elders in het land werd een vrouw gedood nadat haar familie een huwelijksaanzoek had geweigerd.

Muafia Bibi en haar kersverse echtgenoot Sajjad Ahmed werden vrijdagnacht in het dorp Satrah om het leven gebracht. Ze waren vorige week in het huwelijk getreden. De moord werd gepleegd door de ouders, grootvader en twee ooms van Bibi. Zij staken het stel meerdere malen met een slagersmes. Alle vijf verdachten zijn aangehouden.

Het stel werd door de familie van Bibi in de val gelokt. Zij zeiden het huwelijk te accepteren en vroegen het echtpaar om op bezoek te komen. De slachtpartij vond plaats in de provincie Punjab.

In dezelfde provincie doodde een man een 20-jarige vrouw nadat haar familie zijn huwelijksaanzoek had geweigerd. Hij overgoot haar met benzine en stak haar in brand. Het meisje werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar medische hulp mocht niet meer baten. De dader is gearresteerd op verdenking van moord.

Trouwen uit liefde is een taboe onder veel conservatieve moslims in Pakistan. Ieder jaar worden honderden mensen gedood omdat zij schande zouden toebrengen aan hun families. Meestal wordt de moord gepleegd door een familielid. De meeste slachtoffers zijn vrouwen, maar in sommige gevallen wordt ook de man om het leven gebracht.

Eerste gevechtsvliegtuigen Rusland in Irak

Irak heeft de eerste serie Russische gevechtsvliegtuigen binnen die het leger moeten helpen bij de strijd tegen de soennitische ISIS-terroristen.

Volgens Iraakse veiligheidsfunctionarissen worden deze eerste vijf tweedehands toestellen binnen een paar dagen ingezet. Dat meldt de BBC zondag. De vliegtuigen moeten luchtsteun bieden aan Iraakse militairen.

De ISIS-extremisten hebben grote delen van het noorden en westen van Irak in handen na een snelle opmars in de afgelopen drie weken.

Zaterdag zei de regering dat de ze de plaats Al-Awja, dichtbij Tikrit, weer in handen heeft. Volgens de staatstelevisie zijn bij de herovering circa 60 strijders gedood. De rebellen bevestigen zware gevechten, maar lieten doorschemeren dat de aanval is mislukt.

Parachuteproblemen bij test 'vliegende schotel'

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft zaterdag eindelijk zijn 'vliegende schotel' getest. Het ruimtevaartuig bereikte met succes een hoogte van ruim 36 kilometer, maar de terugtocht per parachute verliep minder geslaagd. NASA test met het ruimtevaartuig nieuwe technologie die moet worden toegepast tijdens toekomstige, eventueel bemande, missies naar Mars.

De schotel steeg vanaf Hawaï op met behulp van een grote ballon. In de hogere lagen van de atmosfeer, waar de ijle lucht gelijkenissen vertoont met de atmosfeer van Mars, werd het ruimtevaartuig met een grote parachute terug naar de aarde gezonden. Hierbij raakte de parachute verstrikt, waardoor de val van de schotel minder werd afgeremd.

Ondanks de problemen verklaarde NASA de missie tot een succes. Met de testvlucht werd een potentiële landing op Mars nagebootst en bekeken of de parachute opgewassen is tegen zijn taak. Door slechte weersomstandigheden, met name te hoge windsnelheden, moest de lancering niet minder dan zes keer worden uitgesteld.

Sinds de jaren zeventig grijpt NASA terug op hetzelfde soort parachute om landers en rovers een zachte landing op het Marsoppervlak te laten maken. Nu de ruimtevaartorganisatie ambitieuzere plannen heeft voor missies met grotere en zwaardere ruimtevaartuigen, die ook in staat moeten zijn ruimtevaarders te vervoeren, is een geavanceerder landingsmechanisme nodig.

Nu de test voorbij is gaat NASA de verzamelde data analyseren. Volgend jaar moeten nieuwe tests volgen.

Japanner steekt zichzelf in de fik

In het drukke Shinjuku-treinstation in de Japanse hoofdstad Tokyo heeft een man zichzelf zondag in brand gestoken. Dat heeft de politie gezegd. De zelfverbranding was volgens omstanders een politiek protest.

De man werd met ernstige brandwonden afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de motieven van de man. Getuigen zeiden dat hij demonstreerde tegen voorstellen van de regering om het defensiebeleid te wijzigen. De man gaf hierover een toespraak, waarna hij zichzelf met benzine overgoot en in brand zette.

Beelden van de actie werden gauw op sociale media gedeeld. Shinjuku is een van de drukste treinstations van Tokyo.

'Apparaat geneest aids, hepatitis etc.'

Het Egyptische leger beweert een enorme wetenschappelijke doorbraak gemaakt te hebben. Naar eigen zeggen hebben ze een apparaat ontwikkeld waarmee virussen als aids en hepatitis kunnen worden genezen.

En dit alles zonder eerst bloedproeven te doen! Het pistool-achtige apparaat dient te worden gericht op de patiënt, detecteert op verschillende virussen en geneest de 'getroffen' persoon van deze onaangenaamheden. Een kind kan de was doen. Naar het schijnt kan het apparaat, buiten aids en hepatitis C om, ook nog andere virussen scannen en genezen.

Het bestaan van deze wetenschappelijke mijlpaal was al in februari aangekondigd en zou aanstaande maandag aan de rest van de wereld gepresenteerd worden. Maar Egyptische wetenschappers hebben op het laatste moment aangekondigd dat ze nog zeker zes extra maanden nodig hebben voor extra testen. Hoe het apparaat te werk gaat is nog steeds top secret.

Een geneesmiddel voor hepatitis C zou in Egypte overigens wel zeer goed van pas komen: tien procent van de bevolking is namelijk besmet.

Boze tongen beweren dat de claim van het leger goed past in een traditie van loze beloften. In het verleden hebben machthebbers wel vaker beweringen gedaan, waar later weinig van bleek te kloppen.

Volleyballers weer in vijf sets langs Zuid-Korea

De Nederlandse volleyballers hebben in poule E van de World League opnieuw een zwaarbevochten zege geboekt op Zuid-Korea. Net als een dag eerder won de ploeg van bondscoach Edwin Benne zondag in Daejeon met 3-2. Nederland komt daarmee steviger aan kop in de groep. Met nog één ronde te gaan bedraagt de voorsprong op Portugal twee punten.

Tegen Zuid-Korea toonde Nederland nogmaals aan over een flinke portie veerkracht te beschikken. Voor de tweede keer in drie dagen kwam de ploeg terug van een achterstand in sets: 25-21, 25-27, 18-25, 25-19, 15-9). Robin Overbeeke sloeg uiteindelijk het beslissende punt binnen.

De winnaar van de groep plaatst zich voor de tussenronde van de World League. Deze wordt in Sydney in Australië gespeeld.

'Noord-Korea test opnieuw raketten'

Noord-Korea heeft zondagochtend twee korteafstandraketten getest. Dat heeft een anonieme bron bij het Zuid-Koreaanse leger gezegd. De Scud-projectielen werden in oostelijke richting afgeschoten en belandden in de Japanse Zee.

De lancering vond plaats buiten de havenstad Wonsan. Het Zuid-Koreaanse leger probeert momenteel te bepalen om wat voor type projectiel het gaat. De bron vermoedt dat Pyongyang Scud-C-raketten heeft getest. Dat zijn dezelfde projectielen die in maart werden afgevuurd, op het moment dat het Zuid-Koreaanse leger gezamenlijke militaire oefeningen deed met de krijgsmacht van de Verenigde Staten.

Noord-Korea test vaker korteafstandraketten, wat het land doorgaans op kritiek van de internationale gemeenschap komt te staan. Het communistische land schoot donderdag nog zulke projectielen af. Toen meldde Noord-Korea dat het precisiegeleide wapens had getest als reactie op eerdere Zuid-Koreaanse beschietingen.

De tests komen op een moment dat de spanningen hoog zijn tussen beide Korea's. Pyongyang heeft de Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye uitgemaakt voor prostituee en troostmeisje. Seoul heeft gedreigd hard terug te slaan als het land door Noord-Korea wordt geprovoceerd. Ook wordt al maanden gespeculeerd dat Noord-Korea een vierde nucleaire test aan het voorbereiden is.

D66 wint weer in peiling

D66 wint deze week weer in de zetelpeiling van Maurice de Hond. De partij krijgt er twee zetels bij en komt uit op 26 zetels. Daarmee is de partij van Alexander Pechtold nog altijd de grootste in de peiling van De Hond. Vorige week leverde D66 nog een zetel in.

De Partij voor de Dieren wint ook een zetel en heeft er nu zes. Dat is de hoogste score die de partij ooit haalde in de peiling van De Hond. De winst van D66 en de Partij voor de Dieren gaat ten koste van GroenLinks, dat twee zetels inlevert, en de PvdA die er één daalt.

Verder zijn er geen verschuivingen. De VVD is met 23 zetels de tweede partij, gevolgd door het CDA met 22 zetels. De PVV blijft steken op twintig zetels, een minder dan de SP.

Xbox One-profielen komen naar xbox.com

Het systeem achter Xbox One begint steeds meer vorm te krijgen. Diverse updates zorgen voor diverse nieuwe functies en ondersteuning. Nu is het tijd voor een update aan de website xbox.com.

Zo krijgt de sectie met betrekking tot Xbox One een complete redesign. Ook wordt het voor gamers mogelijk om game clips terug te kijken, hun achievements te vergelijken met anderen en valt te zien wie jouw followers en vrienden zijn. 

De update moet volgende week worden doorgevoerd.

Achievements Destiny getoond

De release van Destiny komt steeds dichterbij. De bèta van Destiny laat al helemaal niet lang meer op zich wachten. Het is dan ook niet raar dat er steeds meer informatie naar buiten komt. Dit keer toont Bungie (een deel) van de achievements.

De lijst gaat op voor zowel PlayStation Trophies en Xbox Achievements. Omdat de lijst redelijk kort is voor een game op de schaal van Destiny is de verwachting dat de lijst nog verder zal worden aangevuld. 

Destiny verschijnt 9 september voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. De bèta start 17 juli op PlayStation-platforms. 

Destiny achievements

Rutte belt VNO-voorzitter na 'batterij interviews'

Premier Mark Rutte (VVD) heeft zaterdag gebeld met de aantredend voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Aanleiding was een reeks zaterdag gepubliceerde vraaggesprekken waarin Hans de Boer, die maandag begint, stevige kritiek uit op het sociaal akkoord dat het kabinet vorig jaar sloot met werkgevers en werknemers.

Hoewel De Boer in de interviews zegt dat VNO-NCW staat voor zijn handtekening onder het akkoord, maakte Rutte zich toch zorgen. "In de optelsom kon je misschien wat anders constateren", aldus de premier in de marge van Veteranendag voor de camera van de NOS.

Rutte zegt te begrijpen dat De Boer, de opvolger van Bernard Wientjes, zijn stempel op de functie wil drukken. Ook met de kritiek op het sociaal akkoord die hij uitte in de 'batterij interviews' kan Rutte leven. "Dat hij benadrukt waar hij moeite mee heeft, vind ik prima." Maar de afspraken, die volgens Rutte voor heel veel rust zorgen, moeten wel worden uitgevoerd.

"Het lijkt gewoon nergens naar", zo zei De Boer zaterdagochtend in dagblad Trouw. "Er staat een handtekening, maar als de politiek dit nog een keer flikt, zeg ik: zoek het maar uit." Volgens de 59-jarige econoom worden met het akkoord 'knollen voor citroenen' verkocht.

Interviews met De Boer stonden zaterdag verder in de Volkskrant, De Telegraaf en het AD. Ook de NOS en website nuzakelijk.nl maakten deel uit van het media-offensief van de nieuwe werkgeversvoorman.

In het sociaal akkoord maakten kabinet, werkgevers en werknemers vorig jaar april afspraken over versoepeling van het ontslagrecht en het bieden van meer zekerheid aan mensen met een tijdelijk contract. Ook werden er afspraken gemaakt over de duur van de WW en beloofden de werkgevers honderdduizend mensen met een arbeidsbeperking aan een baan te helpen.

Grote brand op Veenendaals industrieterrein

Op een industrieterrein in Veenendaal heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand gewoed. De brand woedde recht onder een hoogspanningsmast en een aantal kabels daarvan knapte door de vlammen. Dat had echter geen gevolgen voor de stroomvoorziening omdat de elektriciteit werd omgeleid.

De brand aan de Bobinestraat in de Utrechtse plaats ontstond kort na middernacht, vermoedelijk in een stapel pallets. De vlammen sloegen vervolgens over naar twee bedrijven op het industrieterrein.

Rond 03.00 uur was de brand onder controle. Hoe groot de schade is kon de Veiligheidsregio Utrecht zondagochtend nog niet zeggen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Waarschuwing voor onweer en wateroverlast

Een groot deel van het land heeft zondag te maken met buien. Lokaal komt onweer voor en is kans op wateroverlast en waterhozen. Dat meldt weeronline.nl zondag. Het KNMI heeft in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland vanwege verwachte onweersbuien code geel afgekondigd voor gevaarlijk weer.

Buien met lokaal onweer komen zondagochtend voor in een strook van Zeeland richting Friesland. Bij het IJsselmeer zijn al waterhozen gezien en plaatselijk viel al meer dan twintig millimeter regen. De buien breiden zich langzaam zuidoostwaarts uit en nemen in activiteit toe, aldus weeronline.nl.

Buien zijn er zondagmiddag vooral in de zuidoostelijke helft van het land. Hierbij is kans op onweer en wateroverlast doordat de buien zich maar langzaam verplaatsen. Op sommige plekken blijft het waarschijnlijk langdurig stortregenen. In de loop van de avond trekken de buien naar het zuidoosten weg. Limburg is er pas rond middernacht van af.

Na dinsdag breekt volgens de meteorologen van weeronline.nl een droge periode aan met zomerse temperaturen. Woensdag kan het in het zuiden lokaal 25 graden worden. De dagen daarna loopt het kwik op richting tropische temperaturen. Wel neemt vanaf vrijdag de kans op een bui weer toe.

WK vandaag - Zondag 29 Juni

Vandaag is de dag van de waarheid voor het Nederlands elftal. Zij zullen tegen Mexico spelen om een plaats in de kwartfinale. Als ze deze plaats bemachtigd hebben kunnen ze later op de avond kijken of Costa Rica of Griekenland uit zal komen als tegenstander in de kwartfinale.

Tijd Thuis Uit Stad
18.00 Nederland Mexico Fortaleza
22.00 Costa Rica Griekenland Recife

Nederland - Mexico

Nederland-Mexico is een terugkerende wedstrijd rondom de laatste WK's van Nederland. In 1998 speelden de 2 landen tegen elkaar in de groepsfase van het WK. Een late gelijkmaker van Luís Hernàndez zorgde ervoor dat Nederland die wedstrijd uiteindelijk niet wist te winnen. In 2006 en 2010 was het voor Nederland twee maal een wedstrijd in het oefenprogramma voorafgaand aan het WK. Deze twee wedstrijden werden wel twee keer gewonnen. In 2010 scoorden de beide spelers die nu bij Manchester United spelen: Robin van Persie en Javier Hernandez. Van Persie was echter 2 keer trefzeker, waardoor Nederland wist te winnen. Voor Mexico is het de eerste keer dat het land de kwartfinale zou kunnen bereiken sinds 1986. 

Costa Rica - Griekenland

Deze wedstrijd is nu al misschien wel de grootste verrassing van het WK. Dat Griekenland door zou gaan was niet geheel ondenkbaar, al wisten de Grieken dit pas in de allerlaatste seconden te bewerkstelligen tegen Ivoorkust. Voor Costa Rica leek het echter een heel karwei om uberhaupt punten te behalen, maar Costa Rica verraste door groepswinnaar te worden met twee overwinningen en een gelijkspel tegen Engeland. Het is voor het eerst dat Costa Rica en Griekenland tegen elkaar spelen. Voor beide landen zou het de eerste keer zijn dat ze de kwartfinale bereiken.

Opmerkelijk

De wedstrijd tussen Nederland en Mexico staat in het teken van de strijd tussen de meest scorende en minst gepasseerde ploeg in de groepsfase. Mexico kreeg in de allerlaatste minuten van de derde wedstrijd haar eerste goal dit WK tegen, terwijl Nederland al tien keer doeltreffend was. Ook opvallend is dat het zomaar zou kunnen dat er evenveel spelers met een PSV-verleden op het veld komen bij Mexico als bij Nederland. Volgens de laatste verwachtingen zullen 'Maza' Francisco Rodriguez en Carlos Salcido spelen, terwijl voor Nederland Arjen Robben bij PSV heeft gespeeld, en Georginio Wijnaldum, die nu bij PSV speelt, vermoedelijk een basisplaats krijgt.

United gaat vijftien miljoen euro op De Vrij bieden

Stefan de Vrij lijkt de derde aankoop van Manchester United te worden in het tijdperk van Louis van Gaal. De Engelsen hebben vijftien miljoen euro over voor de Feyenoorder.

Manchester United heeft verregaande interesse in Oranje-international Stefan de Vrij. De Feyenoorder moet de derde aankoop onder het bewind van Louis van Gaal worden, nadat United eerder al Ander Herrera (Athletic Bilbao) en Luke Shaw (Southampton) overnam.

The Red Devils hebben een bedrag van vijftien miljoen euro (twaalf miljoen pond) over voor De Vrij, die onder Louis van Gaal uitgroeide tot een vaste waarde bij het Nederlands elftal. De Vrij startte alledrie de wedstrijden van Oranje op het WK in de basis.

Ondanks dat Van Gaal met Oranje volop met het WK bezig is, wordt bij United al hard gewerkt aan de selectie voor komend seizoen. Vanaf het begin van de tweede termijn van de Oranje-bondscoach is De Vrij een speler die vaak zijn opwachting maakt.

De centrale verdediger (22) heeft bij Feyenoord een contract tot de zomer van 2015, dus de kans is groot dat de Rotterdammers hem willen verkopen. Eerder deed SS Lazio al een bod op hem van acht miljoen euro, maar dat werd door Feyenoord afgewezen.

Bij United moet De Vrij de leegte opvullen die Nemanja Vidic en Rio Ferdinand achter laten. Vidic heeft al een contract bij Internazionale getekend, terwijl Ferdinand nog geen nieuwe club gevonden heeft.

Hulk: "Het was geen handsbal"

Hulk vond dat Brazilië de wedstrijd tegen Chili veel eerder had kunnen beslissen. De Brazilianen wonnen uiteindelijk na een zinderende strafschoppenserie, waarin Chili drie keer miste en Brazilië twee.

Hulk leek de Seleçao aan een doelpunt te helpen in de reguliere speeltijd, maar werd teruggefloten voor hands. "Dat was echt een foute beslissing", zegt hij tegen Rede Globo.

"Ik controleerde de bal met mijn schouder en borst. Het was zeker een doelpunt, dat zag ik. De goal werd afgekeurd en ik dacht dat het voor buitenspel was. 'Het was geen buitenspel, echt niet!' riep ik, maar de schiedsrechter riep dat het hands was", verhaalt de aanvaller.

"Het belangrijkste is dat we het hebben geflikt. Het was een fantastische wedstrijd. We weten hoe goed Chili kan zijn. We verloren onze concentratie en ik maakte een fout. Die werd gelijk afgestraft, waardoor zij een doelpunt konden maken."

Hulk ziet Brazilië als een reële kanshebber voor de winst op het WK voetbal in Brazilië. "Op dit soort momenten zien we hoe sterk onze ploeg is. We gaan voor elkaar door het vuur en laten onze oren nooit hangen. Het was een groot geluk dat Julio César zoveel ballen geweldig kon pakken. We hebben het gewoon gedaan. Ik dank God."

Politie schiet man neer in Zoetermeer

Agenten hebben zaterdagnacht in Zoetermeer een man neergeschoten. Hij weigerde volgens de politie instructies op te volgen. De man is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht, laat de politie weten.

Volgens Omroep West had de politie een melding gekregen over een gewapende man die rondreed met een auto. Op de Engelandlaan probeerden agenten de man, wiens identiteit nog niet bekendgemaakt is, met getrokken wapens uit het voertuig te praten. Uiteindelijk zagen agenten zich daarbij genoodzaakt om te schieten.

Brand legt opslag Limburgse kringloopwinkel in as

Een brand heeft zaterdagnacht een opslagloods van een kringloopwinkel in Tegelen verwoest. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de winkel zelf. Er is niemand gewond geraakt, meldt de Limburgse brandweer zondagochtend.

De brand aan de Ulingsheide brak even na 03.00 uur door nog onbekende oorzaak uit. Rond 06.30 uur werd het sein brand meester gegeven.

De kringloop is gevestigd op het terrein van een voormalig trappistenklooster. Het kloostergebouw bleef bij de brand gespaard.

[vid] Tbs-vrouwen meer doden op geweten

Vrouwen die tbs krijgen opgelegd hebben vaker doden op hun geweten dan mannen met tbs. Dat blijkt uit het eerste uitgebreide onderzoek naar vrouwen met tbs, meldt Nieuwsuur zaterdag. Vrouwen stichten ook veel vaker brand dan mannen, die juist meer geweldsdelicten en zedendelicten plegen.

Ongeveer 140 vrouwen in Nederland hebben tbs, tegenover ongeveer 1800 mannen. Een onderzoeker van de Van der Hoeven Kliniek onderzocht 275 vrouwen die de afgelopen dertig jaar van de rechter tbs kregen opgelegd. Volgens haar waren eerdere onderzoeken te klein om harde uitspraken te kunnen doen.

Tot de dodelijke slachtoffers die vrouwen met tbs maken behoren vaak hun kinderen. Bijna negen op de tien tbs-vrouwen zijn een risico voor hun kinderen, blijkt volgens Nieuwsuur uit het onderzoek. De vrouwen doen hun kinderen iets aan of verwaarlozen ze.

68 procent van de onderzochte vrouwen werd eerder behandeld, maar die behandeling stopten ze of de behandeling mislukte. Bij mannen ligt dat percentage op 54. Die hebben eerder een crimineel verleden.

Vrouwen in een tbs-kliniek hebben relatief vaak een geschiedenis in de geestelijke gezondheidszorg. Zes op de tien onderzochte vrouwen lijden aan een persoonlijkheidsstoornis. Ook lijden ze vaker dan mannen aan depressies, eetstoornissen en een posttraumatische stressstoornis.

Muziek en voetbal op Parkpop

Het Haagse Zuiderpark vult zich zondag weer met muziekliefhebbers voor het jaarlijkse openluchtfestival Parkpop. Het het grootste gratis popfestival van Europa begint om 13.00 uur en zet schermen neer voor de wedstrijd Nederland-Mexico.

Op het podium wordt Nederland dit keer onder meer vertegenwoordigd door Kensington, Eefje de Visser, Gers Pardoel en Epica. Internationale namen zijn onder andere de blues- en gospelzanger Jonny Lang en de 70s-band 10CC. Laatstgenoemde vergaarde wereldfaam met de megahit Dreadlock Holiday.

De bezoekers kunnen de achtste finale van het WK voetbal tussen Nederland en Mexico om 18.00 uur volgen op grote schermen. De organisatie legt het festival even stil in de tijd dat Oranje speelt. De optredens gaan wel allemaal door, benadrukte een woordvoerder, maar de pauzes zijn iets korter.

Het is voor het eerst dat de muziek op Parkpop plaatsmaakt voor voetbal. Aanvankelijk was de organisatie het ook niet van plan, maar door enorme Oranjekoorts besloot ze toch de voetbalfans tegemoet te komen. Parkpop vindt voor de 34e keer plaats. Vorig jaar kwamen er een kwart miljoen mensen op het festival in de hofstad af.

Muziek en voetbal op Parkpop
Muziek en voetbal op Parkpop (Foto: ANP)

Arrestaties in Bulgarije om 'bank run'

De politie in Bulgarije heeft zaterdag twee mannen opgepakt, die worden verdacht van 'systematische pogingen' om banken aan te vallen en zo het land te destabiliseren. Dat hebben Bulgaarse autoriteiten bekendgemaakt.

Een van de mannen is aangehouden in de hoofdstad Sofia, de andere in Roese. Ze zouden verkeerde informatie hebben verspreid over Bulgaarse banken.

In Bulgarije ontstond vrijdag onrust door geruchten over een mogelijke bankencrisis. Op de beurs in Sofia kwamen financiële aandelen vrijdag in een vrije val terecht. De First Investment Bank sloot vrijdagmiddag zijn deuren nadat klanten in een paar uur omgerekend ruim 400 miljoen euro hadden opgenomen, zo meldde de BBC. De bank blijft in ieder geval tot maandag gesloten.

Naturalis: nog 2 mln voor 'onze' T-rex

Bij een inzamelingsactie om het skelet van een tyrannosaurus rex naar Nederland te halen is tot nu toe drie van de benodigde vijf miljoen euro opgehaald. Dat werd zaterdagmiddag bekendgemaakt in Leiden. Museum Naturalis hoopt de resterende twee miljoen euro nog voor het einde van het jaar bijeen te krijgen.

Naturalis probeert het geld onder meer bijeen te brengen met de crowdfundactie Tientje voor T.rex. Ook kunnen mensen hun naam aan het skelet verbinden en wordt geprobeerd om geld los te peuteren bij fondsen. Tot nu toe leverde dat 3.051.784 euro op.

Het skelet van de vorig jaar in de Verenigde Staten door Naturalis opgegraven T-rex moet een grote publiekstrekker worden als in 2017 het vernieuwde Naturalis opengaat. "Wij zijn eigenlijk het rijksmuseum van de natuurhistorie, waarbij de tyrannosaurus onze Nachtwacht wordt", aldus een woordvoerder eerder.

Behalve de tussenstand werd zaterdag ook een dinosaurusapp gepresenteerd. De applicatie is volgens Naturalis het eerste Nederlandse naslagwerk over dinosauriërs op wetenschappeljike basis en geeft tekeningen en beschrijvingen van 160 verschillende dinosaurussen. Een deel van de opbrengst van de app is voor de T-rex.

Naturalis wil het enige museum buiten Noord-Amerika worden dat een tyrannosaurus rex in zijn collectie heeft en aan het publiek toont. De vijf miljoen euro zijn nodig voor de aankoop, preparatie, het vervoer en het tentoonstellen van het skelet. Het skelet is nu nog van een boer uit de staat Montana op wiens land de dinosaurus werd gevonden.

Puber gepakt voor overval

De politie heeft zaterdag een 14-jarige jongen aangehouden. Hij had mogelijk een cafetaria in Dordrecht overvallen. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

De jongen kwam de zaak aan de Groenekruislaan kort voor 20 uur binnen, dreigde met een mes en deed een greep in de kassa. Hij ging ervan door. Niemand raakte gewond.

Agenten zagen kort daarna in de buurt een jongen die voldeed aan het signalement. Bij hem is een mes gevonden.

Puber aangehouden voor overval cafetaria
Puber aangehouden voor overval cafetaria (Foto: ANP)

Scolari: "Twijfel of we gelijk behandeld worden door arbitrage"

Luis Felipe Scolari kon niet tevreden zijn na de zege op Chili. De bondscoach van Brazilië zag dat zijn ploeg niet goed in de duels was. Brazilië won uiteindelijk via strafschoppen, maar kwam daarmee goed weg. Chili was namelijk zeker niet minder dan het gastland, dat dus uiteindelijk na strafschoppen zegevierde. Bondscoach Felipe Scolari kon niet louter positief zijn.

"We hadden discussies in de kleedkamer na de wedstrijd", zegt Felipão tegen diverse media. "Het ging erover dat we te lief waren, te zachtzinnig in de duels met de Chilenen. Het wordt tijd dat we meer voor onszelf opkomen."

"We zullen dan ook wat anders moeten verdedigen en meer naar mijn stijl terugkeren", vervolgt Scolari. "Dat betekent dat we agressiever moeten zijn, want ik kan deze beleefdheid niet meer aanzien."

Overigens had Felipão ook nog een woordje over de arbitrage. Hij vond namelijk dat scheidsrechter Howard Webb niet op de hand van de Brazilianen was. "Je ziet dat scheidsrechters nu twijfelen als ze ons fluiten. Ik weet niet of we kampioen worden, maar op deze manier wordt het lastig. Iedereen moet gelijk behandeld worden, maar ik heb daar nu sterke twijfels over."

Mexico oefende op strafschoppen

Miguel Herrera, bondscoach van Mexico, heeft laten weten dat zijn ploeg op strafschoppen heeft geoefend. Zondagavond spelen de Mexicanen tegen Oranje. Het eerste duel in de achtste finales van dit toernooi eindigde in een strafschoppenserie. Brazilië was daarin te sterk voor Chili.

"Voor het WK is het goed dat Brazilië er nog in zit. Maar het is erg jammer dat Chili eruit is, want zij hadden een mooi team", aldus de keuzeheer op een persconferentie. "Chili heeft heel goed gespeeld, maar Brazilië komt hier sterker uit omdat ze tegen een heel sterke ploeg hebben gespeeld", vervolgt Herrera. 

Ook kreeg de bondscoach vragen over zijn eigen ploeg en strafschoppen. Herrera liet weten dat de Mexicanen zich op alles voorbereid hebben. "We hebben op alles geoefend en zijn tot in de details voorbereid. We hebben vandaag nog penalties geschoten."

Mexico en Oranje spelen zondagavond om 18.00 uur (Nederlandse tijd) de derde achtste finale van het WK. Behalve Brazilië plaatste ook Colombia zich zaterdag voor de kwartfinale, door met 2-0 van Uruguay te winnen.

Schalk van NAC naar Go Ahead Eagles

Alex Schalk vervolgt zijn loopbaan bij Go Ahead Eagles. De 21-jarige aanvaller komt over van NAC Breda en tekent een contract voor een jaar met een optie voor nog een jaar. Dat meldt Go Ahead zaterdag.

Schalk debuteerde in 2011 bij NAC en scoorde in zijn eerste seizoen zes goals. In het daaropvolgende seizoen speelde hij wat minder vaak, waarna NAC hem verhuurde aan Jong PSV. Daar vond de kleine aanvaller afgelopen seizoen in zestien duels zes keer het net.

Schalk is zeer te spreken over zijn nieuwe club. "Go Ahead Eagles heeft een fantastisch seizoen gedraaid, met geweldig, attractief voetbal", zegt hij. "Het belangrijkste is dat ik een eerlijke kans krijg en me gewaardeerd kan voelen. Ik sta te popelen."

Trainer Foeke Booy is blij met zijn nieuwe aanwinst. "Alex is een jongen met scorend vermogen, een neusje voor de goal, tweebenig, snel. We hebben met Marnix Kolder en hem nu twee verschillende soorten spitsen in de selectie, dat is erg prettig, zo hebben we meer mogelijkheden."

'Ryse 2 van Crytek is geannuleerd'

Al eerder berichtten we dat Crytek in de problemen zit. Nu lijkt het erop dat Ryse 2 definitief geannuleerd is vanwege een conflict tussen Crytek en Microsoft. Ze kunnen het niet eens worden over wie de rechten bezit van Ryse 2.

Volgens verschillende bronnen was de financiering van de pre-productie bijna rond. De eisen van Microsoft waren echter te hoog in de ogen van Crytek. Microsoft wilde namelijk de rechten van de Ryse-serie ontvangen als ze de ontwikkeling van het tweede deel financierde. Het lijkt er dus op dat de game nu is geannuleerd.

Ryse: Son of Rome werd niet al te best ontvangen. Ook andere games waar Crytek aan werkte, zoals Warface, flopten.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.