Update voor GTA Online uitgekomen

'I'm not a hipster', zo luidt de update die Rockstar vandaag uitbracht voor GTA Online. De update voorziet in nieuwe voertuigen, kledingstukken, wapens, haarstijlen, tatoeages, maskers en nieuwe jobs.

In de categorie voertuigen maakt een aantal oude bekenden uit de GTA-serie zijn herintrede; de Glendale, de Warrener, de Blade en de Rhapsody. Verder is er de Panto, een heuse microcar die veel weg heeft van een smart, en als klap op de vuurpijl de Dubsta, een enorme drieasser met zes wielen en plaats om vijf van je gangbangende matties te herbergen.

Naast de nieuwe voertuigen is ook een tiental wagens uit de singleplayer beschikbaar gemaakt, waaronder de redneck-mobiel van Trevor. Behalve nieuwe voertuigen zijn ook de pimp-mogelijkheden uitgebreid met nieuwe paint jobs en modificaties, zoals pure-black window tint, nieuw claxonlawaai en geborsteld goud als paintjob voor je wagen.

Bij Ammu-Nation kan je na de update terecht voor de Vintage Pistol en de Antique Cavalry Dagger, welke je kan uitproberen in één van de twaalf nieuwe jobs. Dit betreffen onder andere zes nieuwe races, een deathmatch, nieuwe captures en een aantal gang attacks.

Behalve materialistische zaken is er ook gesleuteld aan de gameplay en zijn een aantal fixes doorgevoerd. Zo word je niet meer genaaid door de fiscus als een ander je auto sloopt, kan je jobs bookmarken in de playlist vanuit het pauzemenu en is de moeilijkheidsgraad zichtbaar tijdens de missie door op d-pad down te drukken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit de waslijst van tweaks, bekijk ze allemaal in de support-sectie van rockstargames.com.

Voor de pc-gamers die met smart op hun beurt zitten te wachten; wees niet bevreesd, Rockstar heeft gezegd dat alle aanvullingen die via GTA Online uitkomen direct in de nieuwe versie beschikbaar zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor de next-gen consoles.