Courtois: "Neem na het WK een besluit"

Thibaut Courtois weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De doelman van België en Chelsea werd de laatste drie seizoenen verhuurd aan Atlético Madrid.

Courtois (22) werd in de zomer van 2011 door Chelsea overgenomen van Racing Genk. De Engelse topclub besloot de keeper vervolgens te verhuren aan Atlético Madrid. In Vicente Calderon ontwikkelde Courtois zich stormachtig. In het afgelopen seizoen wonnen de Madrilenen met de uitblinkende doelman de Spaanse landstitel.

Atlético Madrid bereikte ook de Champions League-finale, daarin bleek stadgenoot Real Madrid na verlenging te sterk (4-1). De eindstrijd in Lissabon was mogelijk het laatste optreden van Courtois in het shirt van Los Rojiblancos. De 15-voudig international wordt gelinkt aan een terugkeer naar Chelsea, waar hij Petr Cech moet opvolgen.

Mourinho
Courtois is niet van plan om te bank te gaan zitten bij The Blues. "Op mijn leeftijd moet ik spelen, speelminuten maken. Op de bank zitten is niet het leukste wat er is", zegt de Rode Duivel op een persconferentie. "Ik neem na het WK een besluit. Dan wordt alles duidelijk."

"Ik heb met José Mourinho gesproken in mei, voor de laatste competitiewedstrijd tegen FC Barcelona. Toen hebben we het over van alles gehad", aldus Courtois, die zich met België voorbereidt op het eerste WK-duel met Algerije (dinsdag). "Ik heb geweldige seizoenen achter de rug. Dat ik nu op het WK mag spelen is geweldig. Hopelijk kunnen we hier iets moois neerzetten."