[WK Hockey] Lammers wijst naar ref na uitschakeling België

Marc Lammers vindt dat België door een onterechte strafbal tegen Engeland uit het WK hockey is geknikkerd. "Die beslissing van de scheidsrechter was verkeerd", sprak de Nederlandse coach na de 3-2 nederlaag tegen Engeland. "Maar helaas hadden we ons recht om een beroep te doen op de videoscheidsrechter even daarvoor onnodig verspeeld."

België had aan een gelijkspel genoeg gehad om de halve finale te bereiken, maar een late strafbal van Iain Lewers deed de Red Lions in de slotfase de das om. De strafbal was toegekend omdat Xavier Reckinger de bal met zijn lichaam van de lijn zou hebben gehaald, een beslissing die door de Belgen fel werd aangevochten.

Omdat België even daarvoor een onterecht beroep had gedaan op de videoscheidsrechter, konden tv-beelden niet worden gebruikt om de scheidsrechter op andere gedachten te brengen. "Engeland was vandaag gewoon iets slimmer", erkende Lammers. "Helaas is dit een harde leerschool voor ons. Dit is wel een grote deceptie ja."

Lammers werd vorig jaar met België nog tweede op het EK, maar dat niveau wisten zijn spelers in Den Haag slechts bij vlagen te benaderen. "Ik vind dat we wel wat goede wedstrijden hebben gespeeld, maar tegen Engeland haalden we niet ons beste niveau. Natuurlijk verwijt ik dat ook mezelf. Ik heb de jongens niet scherp genoeg gekregen voor deze wedstrijd."