[WK Hockey] Oranje: Geen voorkeur voor Argentinië of VS

De Nederlandse hockeysters is het om het even of ze in de halve finale van het WK tegen Argentinië of de Verenigde Staten spelen. "Om wereldkampioen te worden, moet je van iedereen kunnen winnen" zo trapt Naomi van As een open deur in. De halve finales bij de vrouwen worden donderdag gespeeld.

Nederland kan als winnaar van groep A dinsdag ontspannen de ontknoping in de andere poule volgen. De Verenigde Staten en Argentinië staan gedeeld bovenaan met tien punten uit vier duels. De VS, dat tegen Zuid-Afrika speelt, heeft een beter doelsaldo dan regerend kampioen Argentinië, dat stuit op China. Voor China is er alleen nog een theoretische kans om verder te komen.

De winnaar van groep B speelt in de halve finale tegen Australië. De nummer twee ontmoet Nederland.

Max Caldas heeft beide mogelijke tegenstanders uitgebreid bestudeerd, maar spreekt geen voorkeur uit. "Die heb ik niet en bovendien praat ik niet graag over andere ploegen", zegt de bondscoach. "Ik kijk alleen naar mijn eigen team."

Een halve finale tegen de VS zou voor Oranje een weerzien betekenen met Janneke Schopman. De oud-international is als assistent-coach aan het Amerikaanse team verbonden.

Voor Maartje Paumen is dat geen reden om haar oud-ploeggenote bij Den Bosch de komende dagen in Den Haag even aan te schieten. "Het is niet dat ik haar dagelijks spreek. Ik heb haar hier nog niet gesproken en dat ben ik ook niet direct van plan. Dat zal na het toernooi wel weer gebeuren."