Eerste Fête de la Nature trekt 43.000 mensen

De eerste editie van het landelijke natuurfestival Fête de la Nature heeft dit weekend ongeveer 43.000 liefhebbers getrokken. Verspreid over het land waren zaterdag en zondag 291 evenementen georganiseerd. Projectleider Ralph Scholtz laat weten dat het aantal deelnemers de verwachtingen overtreft.

Bezoekers konden activiteiten ondernemen als zaklampvissen, oerbroodjes bakken, spoorzoeken, milieuvriendelijk graffiti spuiten, zaadbommen maken, planten ruilen, naar vleermuizen speuren, wandelen op duintoppen of zich te buiten gaan aan een vogelexcursie of een workshop kruiden, geluiden of stadsjutten. Ook was een heus blotevoetenpad opgetuigd.

Den Haag was met 55 activiteiten de officieuze hoofdstad van Fête 2014. Op een evenement in het Haagse Zuiderpark kwamen ruim 1200 mensen af. Een evenement in Amersfoort trok 1800 natuurliefhebbers.

Fête de la Nature wil mensen op een verrassende en bijzondere manier de natuur laten beleven en zo het draagvlak voor natuur vergroten. Het is een initiatief van de International Union for the Conservation of Nature, het Natuurcollege, het Nationaal Groenfonds, Ravon, Floron en de Zoogdiervereniging.

In Frankrijk trekt Fête de la Nature jaarlijks meer dan 1,4 miljoen deelnemers. Het festival is overgewaaid naar Zwitserland en Portugal en nu dus ook naar Nederland.