Beachvolleyballers uitgeschakeld in Shanghai

Tijdens de Grand Slam in Shanghai heeft één van de twee Nederlandse duo's bij de mannen zich geplaatst voor de achtste finales. Alexander Brouwer en Michiel van Dorsten wonnen hun wedstrijd in de tussenronde, terwijl Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst onderuit gingen.

Brouwer en Van Dorsten kenden niet al te veel moeite met de Noren Iver Andreas Horrem en Geir Eithun. De eerste set werd met 21-13 makkelijk gewonnen, waarna de tweede set met 23-21 ook naar de Nederlanders ging. Het koppel speelt vrijdag in de kwartfinale tegen de Amerikaanse toppers Sean Rosenthal en Phil Dalhausser, als eerste geplaatst in Shanghai.

Brouwer weet een bal van Eithum nog net te redden (Foto: FIVB)
Brouwer weet een bal van Eithum nog net te redden (Foto: FIVB)

Voor Stiekema en Varenhorst zit het toernooi er op. Zij verloren teleurstellend van het Poolse duo Kadziola/Szalankiewicz. De eerste set was extreem lang. Pas bij 32-33 moesten de Nederlanders buichen. De tweede set duurde wat minder lang, maar ging opnieuw gelijk op. Uiteindelijk waren de Polen met 20-22 te sterk. Stiekema en Varenhorst werden een week eerder nog derde in Fuzhou.

Update 7.46 uur:

Brouwer en Van Dorsten zijn blijven steken in de achtste finales. Ze waren niet opgewassen tegen de sterke Amerikanen Rosenthal/Dalhausser. Met name in de eerste set ging het hard: De Amerikanen wonnen met liefst 21-12. De tweede set ging heel lang gelijk op, maar ondanks een aantal setpoints konden de Nederlanders het niet afmaken: 22-20.