Haas wil Domenicali en Haug aantrekken

Gene Haas zal in 2015 of 2016 met een nieuw team op de Formule 1-grid staan. De Amerikaan is druk bezig met het samenstellen van zijn team en heeft hierbij zijn oog laten vallen op twee oudgedienden: Stefano Domenicali en Norbert Haug.

Domenicali was tot voor enkele weken geleden teambaas bij Ferrari, maar moest daar vanwege de ondermaatse prestaties het veld ruimen. Haug was jarenlang motorsportbaas van Mercedes, maar is momenteel in dienst van bij de ARD. Haas: "Norbert houdt zichzelf bezig met becommentariëren van de DTM en wat Stefano gaat doen is mij niet bekend. Maar ik weet zeker dat we met ze in gesprek gaan, zeg nooit nooit. Het zijn bekwame mensen, zij lopen al lang rond in deze wereld en die ervaring kan voor ons zeer waardevol zijn."

Het lijkt erop dat Haas om zijn team gestalte te gaan geven aanklopt in Maranello. Ferrari zal dan niet alleen de motoren moeten gaan leveren. "Transmissie, KERS, wielophanging, stuurwiel, al die dingen laten we opnemen in het pakket. Daardoor kunnen wij ons volledig concentreren op de aerodynamica, het chassis en de logistiek."