FOK! wat een weer... Regen- en onweersbuien

Goedemorgen! Het is de laatste dagen vrij lastig om een goede weersverwachting te maken. Doordat er maar weinig wind staat én er zich steeds kleine storingen in onze omgeving bevinden, is het elke dag weer even puzzelen geblazen. Ook vandaag is weer zo'n dag. Er is een grote kans dat er zich vanmiddag flinke regen- en onweersbuien gaan ontwikkelen, maar waar en wanneer is heel moeilijk aan te geven.

De dag begint in het zuiden nog met wat regen, omdat daar buien uit Duitsland binnendreven. Elders is het vanochtend nog op de meeste plaatsen droog. De zon schijnt af en toe en de temperatuur loopt op naar 15 graden in gebieden met bewolking tot 21 graden op plekken waar de zon er goed doorheen komt.

En dan die buien. Die komen er wel, daar maak ik me geen zorgen over. Het zijn meer de locaties die volstrekt onduidelijk zijn. Dit hangt mede af van de temperatuur en de hoeveelheid zonneschijn. Maar de buien die er komen kunnen wel weer zwaar uitpakken en omdat er zo weinig wind staat blijven ze ook lang hangen. Mogelijk komt het dan tot wateroverlast. Hou er dus maar rekening mee. Toch zullen er ook genoeg plaatsen zijn die het gewoon droog houden. Dus het kan vriezen of dooien vandaag.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Reiger
Een paar prachtige natuurfoto's van KlapMongeaul.

Ooie

 Eendjes
Dit is toch ook vertederend?