Den Bosch wint eerste finaleduel van SCHC

De vrouwen van Den Bosch hebben zaterdagmiddag goede zaken gedaan richting het binnenslepen van de vijftiende landstitel. De ploeg van coach Raoul Ehren won in eigen huis het eerste finaleduel met Stichtse: 4-2. Zondagmiddag wacht de return in Bilthoven.

Het publiek in Den Bosch had zaterdagmiddag bar weinig te klagen. Beide ploegen legden een uiterst vermakelijke pot op de mat. Het fluitsignaal had amper geklonken of het eerste doelpunt lag er in. Maike Stöckel promoveerde een voorzet van Roos Drost tot de 0-1.

Zeven minuten later lag de gelijkmaker al in het doel. Lidewij Welten pikte de bal bij de middenlijn op, gaf even wat gas en rondde met haar backhand de bal doeltreffend af: 1-1.

SCHC kreeg na de gelijkmaker al snel de kans om via een strafcorner weer de leiding te nemen, maar de inzet van cornerspecialist Caia van Maasakker ging naast. Aan de andere kant was het bij de tweede corner van Den Bosch wel raak. Met een harde push verschalkte Maartje Paumen goalie Inge Vermeulen: 2-1.

Met deze treffer schreef Push Push Paumen geschiedenis. Ze is met haar 29 play-off-doelpunten de meest scorende vrouwelijke speler van het competitietoetje.

Beide ploegen leken vervolgens met deze stand te gaan rusten, maar twee minuten voor het einde van de eerste helft kwamen de bezoekers alsnog op gelijke hoogte. Na een scrimmage voor het Bossche doel, die uit de tweede corner van Stichtse volgde, tikte Renske Siersema de 2-2 binnen.

In het tweede bedrijf namen de gastvrouwen wederom de leiding. Maartje Krekelaar vlamde de bal hoog in de touwen: 3-2. Den Bosch had ruim tien minuten voor tijd nog een dot van een kans om de 4-2 te maken, maar Maartje Goderie – die aan haar laatste wedstrijden voor Den Bosch bezig is – stuitte op Vermeulen. Twee minuten voor tijd was het dan wel raak voor de kleine middenvelder. Na een mooie actie over de achterlijn, maakte ze er 4-2 van.