Hamilton wil rijdersdata Rosberg inzien

Formule 1-coureur Lewis Hamilton wil de data die zijn Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg genereert in kunnen zien. Volgens de Brit gebeurde dit andersom ook, zodat de Duitser in Bahrein de Brit op de hielen kon zitten en hem meermalen aan kon vallen. Hierbij lieten de teamgenoten elkaar ternauwernood leven, met Hamilton als uiteindelijke winnaar.

Volgens Hamilton kreeg Rosberg na de race in Maleisië waar Hamilton met zeventien seconden verschil won een document overhandigd. Hamilton: "Iemand binnen het team heeft een uitgebreide studie gedaan naar mijn tempo in Maleisië." Rosberg kreeg daarna voorgeschoteld waar de Brit sneller dan hij was. "Ik hoop hetzelfde te doen voor de race in China, zodat ik ervan kan profiteren. Ik ga er de komende twee weken hard op studeren, erover nadenken en het in me op laten werken."

In Bahrein kwam Hamilton na de safety car en een stevig gevecht uiteindelijk een seconde voor Rosberg over de streep. Op de boordradio was meermalen te horen dat het team erop aandrong om de auto's heel over de streep te brengen. "Het is fantastisch dat ze ons toestonden om te mogen vechten en niet in gingen grijpen." Toch ziet de Brit ook de risico's hiervan in, want het kan niet altijd goed gaan.