Red Bull stelt ultimatum aan Renault

Red Bull Racing heeft bij monde van adviseur Helmut Marko laten weten dat motorenleverancier Renault beter haar best moet gaan doen. Het tekort aan paardenkrachten ten opzichte van de Mercedes moet snel gedicht worden, anders gaat het team uit Milton Keynes kijken naar alternatieven, zo meldt Bild.

Renault worstelde tijdens de gehele winterperiode met de nieuwe 1,6 liter V6-turbomotor, maar lijkt de zaken nu behoorlijk voor elkaar te hebben, ondanks dat de Fransen wat pk's tekort komen. Volgens Marko zijn een groot deel van de problemen opgelost nadat Red Bull en zusterteam Toro Rosso engineers naar Viry hebben gestuurd. Nu zegt hij dat dit nog niet genoeg was, ondanks dat het team nu achter Mercedes de tweede renstal op de grid is.

Marko: "Als er in de komende twee tot drie maanden geen significante verbetering optreedt dan gaan we nadenken over alternatieven." Tot die tijd hoopt Red Bull de 80 pk goed te maken door verbeteringen aan de bolide en hopen op pech bij Mercedes. "We kunnen niet zelf de extra pk's in de motor stoppen. We kunnen echter wel hopen op problemen tussen Hamilton en Rosberg en hen daarna in te halen."