Vettel prijst wederopstanding Red Bull

Regerend Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel prijst de wederopstanding die zijn team Red Bull Racing heeft beleefd. Het team uit Milton Keynes was tijdens de wintertesten nergens te bekennen, maar is nu weer bijna vooraan te vinden. Bovendien wordt het gat met Mercedes kleiner.

Vettel: "Wat we dit seizoen tot nog toe hebben bereikt, is al meer dan we tijdens de wintertests hadden verwacht. Het moet en kan echter zeker nog beter, want de auto is nog niet geweldig om mee te racen en we missen motorvermogen. Als je naast de baan staat, kun je dat ook wel horen. De Mercedes-motor is op het moment echt een stuk beter, maar we werken er samen met Renault aan om deze achterstand goed te maken."

In Australië werd Vettels teamgenoot Daniel Ricciardo tweede achter de Mercedes van Nico Rosberg, maar werd later uit de uitslag geschrapt vanwege een te hoog brandstofverbruik. Gisteren in Sepang eindigde Vettel als derde achter Lewis Hamilton en Rosberg. De Duitser wil graag nog wat verder naar voren opschuiven. "Totdat het zover is, moeten we doen wat we in Maleisië hebben gedaan en zo dicht mogelijk achter de Mercedessen eindigen, maar het is een kwestie van tijd totdat we ze hebben bijgehaald en echt partij kunnen bieden."