Hamilton blijft bevreesd voor Red Bull

Het formule 1-team van Mercedes was de eerste twee races van het seizoen oppermachtig, maar coureur Lewis Hamilton voorspelt dat de strijd om de wereldtitel heel spannend gaat worden.

"Red Bull is al bijna even snel als wij", aldus de Brit, die zondag in zijn Mercedes overtuigend naar de overwinning reed in de Grand Prix van Maleisië. "Alleen op de rechte stukken zijn ze nu nog langzamer, maar als hun motorleverancier Renault dat probleem ook heeft verholpen gaan we zware gevechten zien tussen ons en de Bulls."

Hamilton zag in Maleisië al een sterk optreden van Sebastian Vettel. De wereldkampioen eindigde in zijn Red Bull als derde achter Hamiltons ploeggenoot Nico Rosberg, na twee races de leider in de strijd om het wereldkampioenschap. "Vettel was al bijzonder snel in Maleisië. Hij zette Nico behoorlijk onder druk", vond de Engelsman. "Ik heb de data bekeken en hun bolide is in de bochten al even snel als de onze. Wij hebben een fantastische auto, maar Red Bull komt eraan en ik verwacht van Ferrari ook nog een en ander. Mercedes moet keihard blijven werken om de auto te verbeteren."