[PL Darts] Voorbeschouwing week 8

Nog twee speelronden te gaan en weten wie er afvallen in de Premier League of Darts. In week 8 reizen de tien deelnemers naar Dublin, Ierland. Dit is één van de favoriete bestemmingen van de spelers. In de O2 Arena zullen meer dan 9.000 enthousiaste Ieren aanwezig zijn waardoor er een orkaan van geluid over het podium zal razen.

Een directe strijd om de koppositie is het treffen tussen Snakebite en Mighty Mike. Peter Wright is nog steeds ongeslagen deze competitie, maar heeft inmiddels wel al drie keer gelijk gespeeld. Dat deed Michael van Gerwen pas één keer. Op papier lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor de man uit Vlijmen. Hij won alle vijf eerdere ontmoetingen met Wright, waaronder natuurlijk de afgelopen WK finale. Als je naar de kille cijfers kijkt dan kwam Wright zelfs nog nooit in de buurt van onze landgenoot.

Taylor tegen Van Barneveld geldt nog altijd als de enige echte darts klassieker, al heeft het duel misschien wel wat aan glans ingeboet. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat Van Barneveld al bijna zes jaar niet meer van Taylor heeft kunnen winnen. De laatste keer was tijdens het UK Open 2008.

Jammer genoeg voor Barney lijkt The Power net op tijd voor de confrontatie met zijn rivaal het lek boven te hebben. Met een gemiddelde van bijna 107 verpulverde hij Wes Newton vorige week en in het weekend was hij ook weer nagenoeg onverslaanbaar tijdens de Players Championships. Van Barneveld speelt dit jaar een solide Premier League. De grootste vraag is: gelooft Van Barneveld zelf in een zege?

Premier League - Dublin    
Gary Anderson (Sch) vs. Wes Newton (Eng)
Adrian Lewis (Eng) vs. Dave Chisnall (Eng)
Wes Newton (Eng) vs. Simon Whitlock (Eng)
Michael van Gerwen (Ned) vs. Peter Wright (Sch)
Phil Taylor (Eng) vs. Raymond van Barneveld (Ned)

  

Alle wedstrijden van de Premier League Darts zijn donderdag 27 maart vanaf 20.00 uur te volgen op RTL7 en via de live stream van RTL7darts.nl.