J.K. Simmons in beeld voor Terminator-film

J.K. Simmons is in onderhandeling voor een rol in Terminator: Genesis. Deze vijfde film in de Terminator-reeks vertelt hoe de mensheid door de gevechtsmachines van Skynet bijna wordt uitgeroeid. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter vrijdag.

Simmons, vooral bekend als hoofdredacteur J. Jonah Jameson in de Spider-Man-films, speelt een ruwe, drankzuchtige detective. Hij volgt het verhaal rondom Sarah Connor en de mensachtige Terminators al drie decennia.

Emilia Clarke speelt Sarah Connor. Jason Clarke, die geen familie is van Emila, tekende al voor de rol van haar zoon John Connor, die uitgroeit tot de leider van het menselijk verzet. Arnold Schwarzenegger is weer van de partij, hoewel nog niet bekend is welke rol hij precies gaat spelen. Naar verluidt is hij te zien als de man op wie de Terminators uiteindelijk worden gebaseerd.

De film staat onder regie van Alan Taylor. De opnames moeten dit voorjaar beginnen. Terminator: Genesis verschijnt volgend jaar juli in de Nederlandse bioscoop.


J.K. Simmons in beeld voor Terminator-film (Foto: Novum)