Fiva en Duncan sneuvelen in achtste finale skicross

Bij de achtste finales van de skicross is Alex Fiva uitgeschakeld na een valpartij. De Zwitser had last van zijn rug en maakte daardoor zijn kwalificatierun niet af. Hierdoor kwam hij in een lastige heat terecht, waarin hij in een gevecht om de eerste plaats met Canadees Brady Leman viel en daardoor kansloos werd voor een plaats bij de beste twee in zijn heat. Ook David Duncan viel uit na een valpartij.

In de eerste twee heats waren geen grote verrassingen. Tijdsnelste Öhling Norberg kende geen problemen in zijn run en ook Niederer en Pellinen kenden geen moeite in hun heat na valpartijen van tegenstanders. In de derde heat wist Anton Grimus, die nog vijfde werd in de kwalificatie, niet te finishen. Andreas Matt, winnaar van het zilver in Vancouver, ging in die race als snelste door. Meer vuurwerk was er in heat vier waar John Teller uitviel in een laatste poging toch nog in de top twee te eindigen. Ook Daniel Bohnacker bleek in deze heat te langzaam, waardoor twee outsiders voor medailles vroeg uitgeschakeld werden.

In de vijfde heat kwamen Leman en Fiva in actie. Zij zaten in een strijd om de kop verwikkeld waarin zij elkaar raakten. Leman kon door maar Fiva viel en lag hierdoor ver achteraan. Hierdoor was hij uitgeschakeld. In heat nummer zes kwam Duncan op een soortgelijke manier als Fiva ten val, maar hij kon wel snel opstaan. Het bleek echter niet voldoende om alsnog naar plaats twee te kunnen klimmen. Nadat Filip Flisar in heat zeven wel zonder al te veel moeite doorging bleek Delbosco in heat acht niet snel genoeg, waardoor ook hij eruit lag. Door deze uitslag is Frankrijk hofleverancier voor de kwartfinale met vier deelnemers. Deze kwartfinale wordt enkele minuten na het eindigen van de achtste finale verreden.