GTA V schiet omzet Take-Two de ruimte in

Dat Grand Theft Auto V een immens populair spel is geworden wist iedereen al, maar nu blijkt pas echt hoe winstgevend het spel is geweest voor uitgever Take-Two Interactive. Bij de presentatie van hun kwartaalcijfers over het vierde kwartaal maakte het bedrijf bekend dat het spel 32,5 miljoen keer over de toonbank is gegaan.

Het kwartaal is, voornamelijk dankzij GTA V, afgesloten met een omzet van 1,86 miljard dollar en een winst van 578,4 miljoen dollar. Ter vergelijking, in hetzelfde kwartaal in 2012 kwam de omzet uit op 415,5 miljoen dollar en de winst op 70,9 miljoen dollar.

Take-Two-baas Strauss Zelnick gaf aan dat de cijfers, naast de gigantische boost van GTA V, ook te danken waren aan de goede verkopen van NBA 2K14 en WWE 2K14 en de groeiende online opbrengsten vanuit GTA Online.

Met de releases op Xbox One en PlayStation 4 en hoogstwaarschijnlijk op pc van Grand Theft Auto V lijkt het erop dat het spekken van de kas voorlopig nog wel even doorgaat. Grand Theft Auto V is momenteel beschikbaar op Xbox 360 en PlayStation 3.