Barney, Van Gerwen en Klaasen naar kwartfinale

Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Jelle Klaasen staan alle drie in de kwartfinale van de German Darts Championship, het eerste toernooi op de Euro Tour van de PDC. In het Duitse Hildesheim won Barney van Adrian Lewis, Van Gerwen schakelde Terry Jenkins uit en Klaasen versloeg Wes Newton. 

Van Gerwen opende de middag tegen Jenkins. Hij plaatste direct de break en kwam 2-0 voor. Jenkins brak echter terug en kwam zelfs 2-3 voor. Van Gerwen schakelde een tandje bij en kwam 5-3 voor te staan. Hij kreeg zelfs al vijf matchdarts. Het lukte hem alleen niet op de beslissende dubbel te vinden. Jenkins maakte er gebruik van en kwam weer op gelijke hoogte. In de beslissende kreeg Jenkins vanaf 110 één kans op dubbel vijftien. Maar ook raakte de dubbel niet. Mighty Mike gooide daarna dubbel vijf wel om de partij uit te maken. 

Klaasen kon tegen Newton op 4-2 de break plaatsen en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Hij won de wedstrijd met 6-4. Klaasen zal in de kwartfinale aantreden tegen Van Gerwen. Van Barneveld zag Lewis nog wel de eerste twee legs winnen, maar daarna pakte Barney zes legs op een rij. 

Van Barneveld zal vanavond in de kwartfinale uitkomen tegen Ronnie Baxter, die met 6-5 te sterk was voor Mervyn King. Later op de avond zijn ook de halve finales en finale. 

Uitslagen derde ronde 

Naam Naam Uitslag
Michael van Gerwen Terry Jenkins 6-5
Jelle Klaasen Wes Newton 6-4
Kim Huybrechts John Part 2-6
Justin Pipe Paul Nicholson 6-4
Raymond van Barneveld Adrian Lewis 6-2
Ronnie Baxter Mervyn King 6-5 
Robert Thornton Ian White 3-6 
Wayne Jones Gary Anderson 4-6 

Programma kwartfinale 

Naam Naam
Michael van Gerwen Jelle Klaasen
John Part Justin Pipe
Raymond van Barneveld Ronnie Baxter
Ian White Gary Anderson