Man eet 15 asielkatten op

De politie van de Italiaanse provincie Brianza heeft een wel heel opmerkelijke kattenliefhebber opgepakt. De beste man heeft in een paar maanden tijd zeker vijftien asielkatten geadopteerd, om de poesjes vervolgens met smaak op te eten.

Tijdens het bezoeken van dierenasiels in heel de provincie deed de 50-jarige man zich voor als een echte kattenliefhebber. Hij had echter wel wat eisen. "Het liefst had hij zwarte katten", zo laat de Italiaanse Dierenbescherming Aidaa weten. "Een beetje vadsig, en een jaar of drie oud."

Omdat werd vermoed dat de kattenliefhebber satanist was, besloot men hem eens aans een routinecontrole te onderwerpen. Hij werd op heterdaad betrapt bij het villen van een kat met de bedoeling deze op te peuzelen. "Hij bekende de katten te hebben gedood om deze met vrienden op te eten."

De beste man, een getrouwd vader van twee kinderen, heeft zeker vijftien asielkatten gedood en opgegeten. Hij kan een zware gevangenisstraf van maximaal een jaar tegemoet zien. Ook een boete van 15.000 euro behoort tot de mogelijkheden.