Transfervrije Poulsen keert terug bij AZ

AZ heeft zich versterkt met een oude bekende. Simon Poulsen (29) keert terug na een teleurstellend avontuur bij Sampdoria. Poulsen verliet AZ in de zomer van 2012. Na vier jaar besloot de linksback zijn geluk te beproeven in de Serie A.

Vorig seizoen kwam de 25-voudig international tot zeven duels in de Italiaanse competitie. Deze jaargang kwam Poulsen in competitieverband niet in actie. De Deen deed dit seizoen alleen mee in een duel om de Coppa Italia tegen Hellas Verona. Poulsen had nog een contract tot 2015 bij Sampdoria, de huidige nummer twaalf in de Serie A.

Coach Sinisa Mihajlovic heeft Poulsen niet meer nodig, waardoor Sampdoria besloot om de in het verleden door Ajax begeerde verdediger transfervrij te laten gaan. AZ heeft volgens Voetbal International een akkoord bereikt met Poulsen over een rentree in Alkmaar. Tussen 2008 en 2012 speelde de linksback 93 competitiewedstrijden voor AZ, waarmee hij in 2009 kampioen van Nederland werd.

De verwachting is dat Poulsen maandag zijn handtekening zet onder een nieuwe verbintenis. Trainer Dick Advocaat heeft met de komst van de ervaren Deen meer opties voor de linksbackpositie. Nick Viergever vult die positie dit seizoen in. De enkelvoudig international vertrekt waarschijnlijk komende zomer.