'Bieber houdt hart vast om naaktfoto's'

Justin Bieber vreest dat hij binnenkort in volle glorie te bewonderen is. De politie van Los Angeles heeft zijn telefoon in beslag genomen, waarop volgens ingewijden naaktfoto's staan, vertellen ingewijden aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

De agenten doorzochten Biebers huis dinsdag nadat de Canadese zanger vorige week het huis van zijn buurman met eieren had bekogeld. De politie was op zoek naar bewijs van het incident en hoopt ook op de telefoon van de zanger berichten over eieren te vinden.

Volgens ingewijden is het Canadese tieneridool, dat regelmatig met ontbloot bovenlijf en laaghangende broek op het podium staat, bang voor andere vondsten op zijn telefoon. Zo zou hij naast naaktfoto's ook gesprekken over drugs op zijn telefoon hebben staan. Hoewel Bieber niet in problemen kan komen door enkel te praten over verdovende middelen, is hij wel bang dat de inhoud uitlekt.

De 19-jarige Bieber richtte door het eieren gooien zo'n twintigduizend dollar aan schade aan. De Canadees loopt het risico op een gevangenisstraf. Door de hoogte van de schade aan de woning van zijn buurman wordt de zaak behandeld als een misdrijf en kan de zanger schuldig worden bevonden aan vandalisme.

Tijdens de zoektocht van de politie werd Lil Za, een goede vriend van Bieber, twee keer opgepakt. Hij had MDMA bij zich en werd ingerekend. Toen Lil Za op het punt stond zijn borgsom te betalen, smeet hij met zijn telefoon en werd hij opgepakt wegens vandalisme. Na het betalen van de borg van rond de zeventigduizend dollar mocht hij weer vertrekken.