Advocaat heeft 'positief gesprek' met AZ

Dick Advocaat heeft in Spanje met de clubleiding van AZ gesproken over een eventuele verlenging van zijn contract. Technisch directeur Earnest Stewart was voor de gelegenheid naar Marbella gevlogen om met Advocaat te praten.

"Ons gesprek hier ging over de selectie, over hoe de club ervoor staat en over de mogelijkheden. Dat was heel positief", vertelt Advocaat in De Telegraaf.

Advocaat wil pas dit voorjaar een beslissing nemen over zijn toekomst. Zijn waardering voor de organisatie in Alkmaar laat hij echter al duidelijk merken. "AZ staat model voor hoe een Nederlandse club, met zijn opleiding en al zijn elftallen, georganiseerd moet zijn."

"Hier zie je nu de perfecte combinatie na zoveel jaar van een zeer professioneel georganiseerde profclub en een prachtige accommodatie. Het stadion, de faciliteiten, het publiek, de medische staf en de hele staf zijn werkelijk top."

Dick Advocaat (66) volgde in oktober de ontslagen Gertjan Verbeek op. De Haagse oefenmeester werd in eerste instantie voor de rest van het seizoen vastgelegd, maar de Alkmaarse club wil nu graag langer met hem door.