Advocaat: "PSV kan nog eerste worden"

PSV staat dertien punten achter op koploper Vitesse, maar volgens Dick Advocaat is de rol van de Eindhovenaren in de titelrace nog niet uitgespeeld. Advocaat was tot afgelopen zomer werkzaam bij PSV.

De Hagenaar moest de Eindhovenaren naar de landstitel leiden, maar de Brabanders eindigden als tweede in de Eredivisie. Dit seizoen is de titel nog verder weg voor Advocaat' opvolger Phillip Cocu. De voormalig assistent van de huidige coach van AZ bivakkeert met PSV in de middenmoot.

Cocu moet de strijd niet opgeven, zegt Advocaat. De 66-jarige oefenmeester steunt zijn collega. "Het kan ook zijn dat ze nog eerste worden. Ik heb vorig seizoen geen enkel probleem gehad met de meeste van die jongens. Gasten als Jürgen Locadia en Memphis Depay moest je echt naar binnen trekken na de training", zei de coach van AZ tegen De Telegraaf.

"Phillip Cocu moet je ook gewoon de tijd geven. Dat is zó'n integer persoon. Het is echt een goede trainers- en spelersgroep. Het moet echt een keer gaan lopen. In deze tijd met die sociale media ontstaat er snel een breed, scheefgetrokken beeld van ze", aldus Advocaat.

De Kleine Generaal en AZ staan op de zevende plaats in de Eredivisie, één punt boven nummer negen PSV. AZ speelt zaterdagavond in eigen huis tegen sc Heerenveen. PSV ontvangt ADO Den Haag zondagavond in het Philips Stadion. Na dit weekend begint de winterstop in de Eredivisie.