'Acht aankomsten bergop in Vuelta'

De Vuelta van dit jaar kent acht aankomsten bergop. Dat zijn er vier minder dan vorig jaar. Dat meldt de Spaanse krant AS donderdag. Er is één ploegentijdrit en twee keer moeten de renners individueel de strijd met het uurwerk aanbinden. De route van de Ronde van Spanje wordt zaterdag in Cadiz gepresenteerd, maar de sportkrant heeft het volledige schema al in handen.

De Vuelta gaat dit jaar op 23 augustus van start in het Zuid-Spaanse Jerez. Traditiegetrouw gebeurt dat met een ploegentijdrit. De ronde blijft daarna in Andalusië waar de zesde etappe de renners voor het eerst heuvelop ziet finishen. Drie dagen later gebeurt dat andermaal.

Het zwaartepunt van de route ligt in de tweede week, als de renners in het noorden zijn aangekomen. Dinsdag 2 september staat, daags na de eerste rustdag, een tijdrit van 36 kilometer op het programma en vier van de volgende zes etappes tot de tweede rustdag eindigen ook met een klim. In de laatste week zijn nog twee aankomsten bergop ingepland.

De finish is dit jaar in Santiago de Compostela. Daar rijden de renners een tweede individuele tijdrit. Deze is slechts tien kilometer, waardoor het klassement niet heel erg meer op de schop zal gaan. Normaliter eindigt de Vuelta in Madrid.