Ronald de Boer: "Niet alleen op kampioenschap focussen"

Na een moeizame start is Ajax de voorbije weken opgeklommen naar de koppositie in de Eredivisie. Ronald de Boer gelooft in een nieuw kampioenschap. De broer van Ajax-trainer Frank de Boer maakte de voorbije drie seizoen van dichtbij mee hoe Ajax na een lange inhaalrace de titel greep, en verwacht dat de formatie van zijn broer dat kunststukje kan herhalen.

Volgens De Boer is de vierde opeenvolgende titel binnen handbereik. "In deze vorm kun je iedereen verslaan", steekt hij van wal ten overstaan van AT5. "Daar gaat het om en dat besef en dat geloof moet er zijn. Als we zo spelen dan worden we kampioen."

Het kampioenschap is echter niet het enige doel dat Ajax dit seizoen nastreeft. Overwintering in de Champions League werd op de valreep gemist, maar de doorstroom van talenten verloopt naar wens.

De Boer vindt dat Ajax zich ook buiten de landsgrenzen moet laten gelden, ook al moest Ajax afscheid nemen van het hoogste Europese podium. "Ik denk dat het ook voor de fans geweldig is wanneer je zo ver mogelijk reikt in de Europa League."

"Ik denk dus dat we niet moeten denken van, 'nou lekker belangrijk' en ons alleen maar op het kampioenschap moeten richten. Het kampioenschap is wel heel belangrijk, want de Champions League lonkt dan ook weer."

Met achttien speelronden achter de rug gaat Ajax aan kop in de Eredivisie. Naaste belager Vitesse verzamelde net als de Amsterdammers 37 punten, maar beschikt over een minder doelsaldo.