De Boer: "Dit geloof je niet"

Frank de Boer kon nauwelijks geloven dat hij Jairo Riedewald drie punten voor zijn club zag pakken tegen Roda JC. Als coach moet je met wissels soms een beetje geluk hebben, beseft De Boer. "Ik breng een linksback die twee keer scoort. Dat geloof je bijna niet", reageerde hij tegen De Telegraaf

Riedewald tekende in Kerkrade na 88 minuten voor de gelijkmaker en in blessuretijd was hij opnieuw trefzeker: 1-2. "Dat was sneu voor Roda JC. Maar we hebben wel verdiend gewonnen. We kregen veel kansen, de bal wilde er alleen niet in. Maar we zijn er in blijven geloven, net als vorige week tegen Cambuur toen we ook in de slotfase scoorden." De koppositie die Ajax nu inneemt zegt De Boer weinig. "Winnen, daar gaat het om. Als we dat vaak genoeg doen, dan worden we weer kampioen."

Door de zege is Ajax op doelsaldo 'winterkampioen' in de Eredivisie (+24 om +18). De Amsterdammers staan in punten gelijk met Vitesse. De voorsprong op FC Twente is drie punten, terwijl ook Feyenoord (op vier punten van Ajax en Vitesse, red.) nog volop meedoet om de eerste plaats.

Na de winterstop krijgt Ajax meteen een lastig programma voor de kiezen. Op zondag 19 januari komt PSV namelijk op bezoek in de Amsterdam ArenA en drie dagen is de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Feyenoord (thuis).