Ecclestone wil dubbele punten uitbreiden

Coureurs en teams vinden het idee belachelijk maar Bernie Ecclestone denkt dat er meer races met dubbele punten zouden moeten zijn. De Formule 1-baas wil het plan van de laatste naar de laatste drie races uitbreiden.

Tijdens de Strategy Group in januari gaat er door de FIA, FOM, promotor van de F1, en de grotere teams gesproken worden over de plannen. Ecclestone zegt daar het volgende over: “Het heeft mijn voorkeur dat punten tijdens de laatste drie wedstrijden dubbel zoveel waard zijn, maar het kan dat de regel bij de volgende bijeenkomst wordt geannuleerd.”

Televisiemaatschappijen vinden het wel een goed plan. Die merkte namelijk dat toen Sebastian Vettel ging domineren de kijcijfers terugliepen. “Ik denk dat het om de laatste drie races moet gaan, of helemaal niet. Het zou betekenen dat het kampioenschap interessant blijft voor iedereen – fans, journalisten en televisiekijkers – tot aan het einde van het seizoen,” aldus de 83-jarige baas.

Toen het plan bekend werd van de dubbele punten in Abu Dhabi kwam er eens storm van kritiek. Onder andere wereldkampioen Vettel en Ferrari-baas Luca di Montezemolo en veel fans toonde zich tegen de plannen.