Ecclestone strijdt tot bittere eind

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is in steeds meer financiële rechtszaken verwikkeld. De Brit wil van geen opgeven en zegt strijdbaar te zijn tot het bittere eind.

Ecclestone wordt al in Duitsland vervolgd voor het mogelijk omkopen van de inmiddels veroordeelde ex-bankier Gerhard Gribkowsky van BayernLB. De zaak draait om de verkoop van de aandelen van de Formule 1 aan CVC Capital. De Duitse mediagroep Constantin meent veel geld te zijn misgelopen en heeft De Brit in Londen gedaagd. Deze zaak loopt nog, terwijl de rechtszaak in Duitsland tot begin volgend jaar stil ligt.

Inmiddels bereidt ook BayernLB een zaak wegens gemiste inkomsten tegen Ecclestone voor, maar de Brit zegt in de rechtszaal tot het bittere eind te strijden en niet met zich te laten sollen. "Ze hebben de verkeerde voor zich."

Ondertussen lijkt de Britse Serious Fraud Office ook naar de gang van zaken te willen kijken, zo heeft Emily Thornberry, substituut-officier van justitie, aan BBC Newsnight laten weten. "Waar heb je de Serious Fraud Office voor als je niet dit soort zaken onderzoekt? Alles wat ik erover kan zeggen is dat er zowel in Duitsland als in Groot-Brittannië in de rechtszalen vragen liggen die beantwoord moeten worden."