[Bundesliga] Luhukay's Hertha klopt Dortmund

Jos Luhukay heeft zaterdag met Hertha BSC voor een stunt gezorgd in de Bundesliga. De trainer zag zijn ploeg in Dortmund met 2-1 winnen van nummer drie Borussia Dortmund. Marco Reus zette de thuisploeg wel op voorsprong, maar Gustavo Ramos en Sami Allagui zorgden er nog voor de rust voor dat Hertha aan de goede kant van de score kwam.

Ook nummer twee Bayer Leverkusen ging onderuit. Op bezoek bij Werder Bremen werd door een doelpunt van Santiago Garcia een kwartier voor tijd met 1-0 verloren. Eljero Elia speelde vrijwel de hele wedstrijd bij Werder. In de eerste minuut van de blessuretijd werd hij gewisseld.

Rafael van der Vaart scoorde voor Hamburger SV tegen FSV Mainz, maar kon een 3-2 nederlaag niet voorkomen. De Oranje-middenvelder nam in de tweede helft de 2-2 voor zijn rekening, maar Shinji Okazaki besliste het duel in het voordeel van Mainz. Hakan Çalhanoglu had HSV in de eerste helft op voorsprong gezet, maar vlak na rust bewerkstelligden Okazaki en Nicolai Müller een ommekeer namens Mainz. HSV beëindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Tomas Rincon.

Degradatiekandidaten SC Freiburg en Eintracht Braunschweig sloten 2013 op positieve wijze af. Nummer zestien Freiburg was met 2-1 Hannover 96 de baas. Het een plaats lager geklasseerde Braunschweig was met 1-0 te sterk voor 1899 Hoffenheim. FC Nürnberg staat nu laatste in de Bundesliga. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek komt later zaterdag nog in actie tegen Schalke 04.