Utrecht zet iconen net voor kerst op straat

FC Utrecht heeft het financieel moeilijk. Dat blijkt wel uit de ontslagen die vlak voor kerst zijn gevallen bij de eredivisionist. Enkele iconen van de club hebben hun boeltje moeten pakken.

Een van hen is Evert Nagtegaal, de 62-jarige materiaalman die al 26 jaar in dienst is. Met hem zijn nog vijf andere oudgedienden de laan uit gestuurd. "Maandag deed ik nog wat klusjes voor de club op Zoudenbalch, een dag later moest ik me melden op kantoor bij de directie en hoorde ik het slechte nieuws", zegt Nagtegaal in het Algemeen Dagblad.

"Ik heb het totaal niet zien aankomen en voel me echt beroerd. Het steekt me dat ik vlak voor mijn pensioen aan de kant ben geschoven, terwijl er nooit klachten waren. De kerstdagen zijn al verpest."

Ook wedstrijdsecretaris Marian Michelakis (57) en Jan Straub (64), hoofd jeugdscouting, hebben hun ontslag gekregen. "Een paar weken geleden nog werd een presentatie gegeven over het succes van de jeugdopleiding en scouting", zegt de laatstgenoemde.

"Onze jeugdteams draaien allemaal bovenin mee. We werken met tachtig clubs samen. Nee, deze mededeling kwam echt als een donderslag bij heldere hemel. En dan ook nog op een asociaal moment, vlak voor kerst."