United bekert verder bij Stoke zonder Nederlanders

Manchester United is zonder Nederlandse inbreng doorgedrongen tot de halve finale van de League Cup. De Engelse landskampioen won woensdag met 2-0 bij Stoke City. Ashley Young was met een goal en een assist bij de 2-0 van Patrice Evra de grote man. West Ham United zegevierde bij Tottenham Hotspur.

Zonder de geblesseerde Robin van Persie en met Alexander Büttner de gehele wedstrijd op de reservebank tankte United vertrouwen. In de competitie gaat het de Red Devils bepaald niet voor de wind. Bij Stoke hadden Erik Pieters en Oussama Assaidi een basisplaats en was Marko Arnautovic invaller. Het duel werd in de eerste helft enige tijd stilgelegd vanwege een hevige hagelbui.

Het ontslag van André Villas-Boas leidde niet tot een schokeffect bij Tottenham Hotspur. De eerste wedstrijd na het vertrek van de Portugees ging thuis met 1-2 verloren tegen West Ham United. Emmanuel Adebayor bracht de Spurs nog wel op voorsprong, maar in de laatste tien minuten stelde de stadsgenoot via Matt Jarvis en Modibo Maïga orde op zaken.

Manchester United en West Ham United voegden zich bij Manchester City en Sunderland, die zich dinsdag al schaarden bij de laatste vier.