Gattuso verdacht van matchfixing

Gennaro Gattuso wordt verdacht van matchfixing. Naar de oud-speler van AC Milan is een onderzoek ingesteld, bevestigt de Italiaanse justitie. Ook Cristian Brocchi (oud-Lazio) heeft een onderzoek aan zijn broek hangen. De twee zouden deel hebben uitgemaakt van een groep die aan het einde van seizoen 2010-2011 wedstrijden gefixt zou hebben.

In totaal zijn vier arrestaties verricht. Salvatore Spadaro, Francesco Bazzani, Cosimo Rinci en Fabio Quadri zouden namens de groep de voetballers hebben geprobeerd om te kopen. Sinds medio 2011 zijn in een grootschalig onderzoek naar matchfixing meer dan vijftig mensen gearresteerd, onder wie de oud-internationals Cristiano Doni en Giuseppe Signori.

Gattuso kwam 73 keer uit voor de Italiaanse nationale ploeg en speelde een groot deel van zijn carrière voor AC Milan. De verdedigende middenvelder beëindigde vorig jaar zijn loopbaan bij FC Sion en werd vervolgens trainer van de Zwitserse club. Afgelopen zomer stapte Gattuso over naar Palermo, maar dat avontuur bleek geen lang leven beschoren.