Barça strikt 'binnenkant-shirtsponsor'

FC Barcelona heeft een opmerkelijke sponsordeal gesloten. Het bedrijf Intel gaat een verbintenis met de Catalanen aan. Het meest opvallende aan de deal is dat de naam van het bedrijf aan de binnenkant van het shirt komt te staan. Derhalve is het logo en de naam alleen te zien als spelers het shirt omhoog tillen of binnenstebuiten keren.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf, dat grossiert in computerchips, zijn de spelers niet verplicht om het logo te tonen na bijvoorbeeld een doelpunt. Het is niet bekend welk bedrag er met de deal gemoeid is. Naast Intel staan ook Qatar Airways en Unicef op het shirt van de Blaugrana.

Barcelona zal komend weekeinde al met de sponsor op het shirt spelen. In het duel met Villarreal in de Primera División is het dus voor het eerst mogelijk om de sponsor te zien.

Het is overigens niet de eerste keer dat een voetbalclub aan de binnenkant van het shirt een sponsoruiting heeft staan. Enkele seizoenen geleden werd het Spaanse Getafe door Burger King gesponsord en had het bedrijf de mascotte aan de binnenkant van het shirt gedrukt.