Biatlete Solemdal wint achtervolging, Sloof vijftigste

De Noorse biatlete Synnøve Solemdal heeft in Hochfilzen de achtervolging op haar naam geschreven. Tweede werd de Oekraïense Juliya Dzhyma, voor Krystyna Palka uit Polen.

Selina Gasparin, winnares van de sprint, mocht als eerste vertrekken. De Zwitserse begon goed aan de missie om haar goede uitgangspositie te verzilveren. Ze schoot foutloos in de eerste beurt en ging samen met de Tsjechische Veronika Vitkova, als tweede gestart, aan de leiding. Na de tweede schietbeurt was hetzelfde beeld zichtbaar. Dit keer was Tora Berger echter weggevallen. De Noorse lag na de eerste vijf schoten nog op de derde plek maar mistte vervolgens drie keer en viel ver terug. 

Bij de derde beurt op de schietbaan moest Gasparin het veld laten gaan. Ze mistte twee keer en zakte naar de tiende plaats. Solemdal bleef op één fout staan, gemaakt tijdens de eerste keer schieten, en nam de leiding over. Dzhyma, gestart als vijfde, bleef voor de derde keer foutloos en nam de tweede plek over. De laatste vijf schijven werden door zowel Solemdal als Dzhyma omver geschoten, maar Solemdal was op de ski's sneller dan de Oekraïense.

Naast Dzhyma was Palka de enige die de hele wedstrijd foutloos bleef. Dat leverde de als elfde gestarte Poolse de derde plek op, achter winnares Solemdal en Dzhyma. De Tsjechische Gabriela Soukalova, die de leiding in de World Cup in handen had, werd in de sprint slechts 23e en was daardoor ook gelijk vrijwel kansloos voor de achtervolging. Toch wist ze nog een knappe negende plek te bereiken. Namens Nederland deed Chardine Sloof mee, zij mistte alleen bij de laatste schietbeurt een schijf en werd vijftigste, het beste resultaat uit haar carrière.