[Copa del Rey] Real Madrid zonder Ronaldo niet langs derdeklasser

Real Madrid is er zaterdag zonder de geblesseerde Cristiano Ronaldo en de zieke Gareth Bale niet in geslaagd derdeklasser Olimpic Xativa te verslaan in het bekertoernooi. De Koninklijke kwam ondanks de aanwezigheid van onder anderen Angel Di Maria, Karim Benzema, Isco, Sergio Ramos en Luka Modric niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Madrid hoeft niet te vrezen voor uitschakeling. De tweede wedstrijd tegen Xativa staat over anderhalve week op het programma in Santiago Bernabeu.

Atletico Madrid had in tegenstelling tot zijn rivaal geen enkele moeite met een derdeklasser. Op bezoek bij Sant Andreu werd het 4-0 door treffers van Raul Garcia, Arda Turan (2x) en David Villa. Oud-Ajacied Toby Alderweireld speelde negentig minuten voor Atletico.

Tweedeklasser Recreativo Huelva zorgde voor een kleine stunt door Primera Division-club Levante met 1-0 te verslaan. Celta de Vigo, de nummer veertien op het hoogste niveau, verraste met een 1-0 zege op Athletic Bilbao, de nummer vier. Elche hield Getafe op een 1-1 gelijkspel.