Go Ahead-speler Kolder mist IJsselderby

Go Ahead Eagles kan in de thuiswedstrijd van zondag tegen PEC Zwolle niet beschikken over aanvoerder Marnix Kolder. De aanvaller heeft nog te veel last van zijn buikspierblessure die hem afgelopen woensdag ook de wedstrijd tegen Heracles Almelo kostte. Dat meldt de club uit Deventer vrijdag op haar website. Kolder ondergaat vrijdag een mri-scan die meer inzicht moet geven.

Sjoerd Overgoor is naar alle waarschijnlijkheid wel weer beschikbaar voor trainer Foeke Booy in de competitiewedstrijd van zondag. Hij kampte afgelopen week met een buikgriep. Ook hij miste daardoor de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo.

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle staat bekend als de IJsselderby. Het is de eerste keer in 26 jaar dat het duel op het hoogste Nederlandse niveau gespeeld gaat worden. Eagles-fans stalen vorige maand de kampioensschaal die PEC Zwolle in 2012 won toen ze het kampioenschap in de Jupiler League binnenhaalden. De supporters beloofden de schaal op de dag van de derby terug te geven aan de Zwollenaren.