De Boer: "Toptalenten niet bij Jong Ajax"

Frank de Boer zet zijn vraagtekens bij de regels waaraan Jong Ajax zich moet houden om in de Jupiler League te kunnen spelen. De hoofdtrainer van Ajax vraagt zich af waarom spelers die bij zijn team in actie zijn gekomen niet meer in hetzelfde weekend bij Jong Ajax mogen spelen.

De Boer vindt het een onzinnige regel, die zowel op Jong Ajax als Jong PSV en Jong FC Twente van toepassing is. "Met alle respect voor de jongens die nu spelen, maar dat zijn niet onze toptalenten. Je wilt een jonge speler het gevoel geven dat hij bij het team hoort en dat komt vaak neer op vijf of tien minuten invallen", zegt De Boer op de persconferentie vrijdagmiddag.

"Zo'n jongen kan op maandag geen negentig minuten meer maken en dat kan niet de bedoeling zijn", aldus de coach van het eerste team van Ajax. De Boer merkt dat collega Alfons Groenendijk geregeld moeite moet doen om een opstelling bij elkaar te puzzelen.

"Ik kan me voorstellen dat Alfons soms met de handen in het haar zit. We moeten bekijken of dit de juiste oplossing is, want je remt nu talenten", besluit De Boer. Ajax 1 staat op dit moment tweede in de Eredivisie op twee punten van koploper Vitesse. Jong Ajax bezet in de Jupiler League de achttiende plaats. Vier punten boven hekkensluiter FC Oss.