Robben: "Schandalige overtreding"

2013 was het jaar van Arjen Robben, ook al is het einde niet zoals de aanvaller van Bayern München had gehoopt. De international houdt vertrouwen in een snelle terugkeer.

Robben liep afgelopen woensdag een behoorlijke blessure aan zijn knie op in het duel met FC Augsburg. De 29-jarige linkspoot zal daarom in het restant van 2013 niet meer in actie komen en ook na de jaarwisseling is hij nog wel even uitgeschakeld.

Hij kwam als een idioot inglijden, het was echt een schandalige overtreding", zegt Robben over het moment waarop Augsburg-doelman Marwin Hitz hem blesseerde. "Ik had zoveel pijn. Het bloed spoot eruit. Het was net een fontein. De dokter heeft het op het veld meteen afgebonden."

"Nu baal ik even heel erg, omdat het jaar zonder deze blessure helemaal perfect had kunnen zijn. Maar straks kan ik wel weer genieten van het superjaar dat ik achter de rug heb", zegt de aanvaller van Bayern München in De Telegraaf.

Ondanks de blessure kon Robben terugkijken op een overweldigend jaar. "We hebben alles gewonnen wat we konden winnen, waarbij ik ook individueel mijn bijdrage heb kunnen leveren en belangrijk heb kunnen zijn voor het team."

Met Bayern München werd Robben kampioen van Duitsland, won hij de Duitse bekerfinale en was hij beslissend in de finale van de Champions League. "Het verloop van de Champions League-finale met de winnende goal van mijn voet was natuurlijk geweldig", besluit Robben.

Als klap op de vuurpijl werd Robben ook nog genomineerd voor de Gouden Bal en kan hij in ons land Sportman van het Jaar worden.