'Robben toch langer aan de kant'

Arjen Robben komt voor de winterstop niet meer in actie. Dat heeft zijn vader en zaakwaarnemer Hans Robben donderdag aan de NOS verteld. In eerste instantie werd alleen gedacht aan een diepe vleeswond, maar bij onderzoek in het ziekenhuis werd vastgesteld dat ook kniebanden beschadigd zijn en het bot in de knie ingedeukt is.

Bayern München heeft de lezing van Hans Robben nog niet bevestigd. Op de clubwebsite was trainer Pep Guardiola nog hoopvol. "Ik hoop dat Arjen ons op zijn laatst bij het WK voor clubteams weer kan helpen", liet de Spanjaard weten. Technisch directeur Matthias Sammer gaf woensdag al aan dat er nog weinig te zeggen viel over de blessure. "We kunnen meer zeggen als hij uitgebreid onderzocht is."

Door de blessure mist Robben Bundesligaduels tegen Werder Bremen en Hamburger SV. Ook de laatste poulewedstrijd in de Champions League tegen Manchester City en het WK voor clubteams gaan aan zijn neus voorbij.

Robben werd woensdag in het bekerduel met FC Augsburg hard geraakt door doelman Marwin Hitz. Door diens drieste uitkomen raakte de Groninger, die in de vierde minuut al voor de 1-0 had gezorgd, na een kwartier geblesseerd.